Lunch

Broodje warme zuurkool

Lunch

Broodje warme zuurkool

Even iets warms. Na een wandeling, omdat het koud is of gewoon omdat je er zin in hebt. Je kent de broodjes wel uit Duitsland met bratwurst of uit New York met hotdogs. Bedenk je eigen broodje, desgewenst vegetarisch, maar lekker warm.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de zuurkoolsliertjes fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 2-3 minuten op laag vuur. De ui hoeft niet bruin te worden.
  3. Roer de zuurkool door de ui . Voeg een snuf komijnzaad toe en wat peper. Laat 4 minuten stoven, liefst met een deksel op de pan.
  4. Schep om. Leg de worstjes op de zuurkool en laat ze warm worden.
  5. Bestrijk opengesneden broodjes met boter of mosterd.
  6. Verdeel de zuurkool en de worstjes over de broodjes.
  7. Tip: bak met de ui wat spekjes mee.

Tip: bak met de ui wat spekjes mee.

Voor 2 personen

Broodje warme zuurkool

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer