Met deze puree stamper maak je in een hand om draai een superfijne puree. Door de kleine vierkantjes druk je de aardappels echt helemaal stuk. Dit is een heel handig apparaat waar je jaren plezier van kunt hebben. Want aardappelpuree maak je natuurlijk gewoon zelf dat is veel lekkerder. Schil kruimige of licht kruimige aardappels, snijd in gelijkmatige stukken. Kook in ca. 25 minuten met ruim water en zout gaar. Giet het kookvocht af, druk de aardappels fijn met deze stamper. Voeg er daarna melk, een klontje boter en wat nootmuskaat aan toe voor een smeuïge aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Tulpenbollen yummy!
“Tulpenbollen zijn heerlijk”, zei mijn uitgever Frits Poiesz. “Ja, echt…” Hij was naar een boerendiner geweest waar allerlei gerechten met tulpenbollen op het menu stonden. Bloembollenboerin Johanna Zijn tafeldame bleek biologische bloembollenboerin Johanna Huiberts-van den Berg te zijn. Samen met haar man John teelt ze biologische bloembollen en die moet je nou net hebben als
Lees meerJapanse sesamdressing
Japanse sesamdressing (mijn lievelingssaus) kocht ik tot voor kort als een van de weinige kant-en-klare producten in een flesje. Tijdens mijn dag privé-kookles, op culireis in Japan, heb ik eindelijk geleerd hoe ik het zelf moet maken. Natuurlijk nog veel lekkerder dan de kant-en-klare en zoals bijna alles in de Japanse keuken, heel makkelijk te
Lees meerMosselen bereiden: de basis
Keuze Ik houd van grote vlezige Zeeuwse mosselen en van die lekkere kleine Franse exemplaren, de moules de Bouchot. Daarnaast zijn de wat meer zilte – grotere – moule de Bouzigues uit Frankrijk (zeker rauw) niet te versmaden. In Frankrijk liggen die vaak op een plateau de fruit de mer. Overigens eet ik ook onze
Lees meer