Met deze puree stamper maak je in een hand om draai een superfijne puree. Door de kleine vierkantjes druk je de aardappels echt helemaal stuk. Dit is een heel handig apparaat waar je jaren plezier van kunt hebben. Want aardappelpuree maak je natuurlijk gewoon zelf dat is veel lekkerder. Schil kruimige of licht kruimige aardappels, snijd in gelijkmatige stukken. Kook in ca. 25 minuten met ruim water en zout gaar. Giet het kookvocht af, druk de aardappels fijn met deze stamper. Voeg er daarna melk, een klontje boter en wat nootmuskaat aan toe voor een smeuïge aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Spruitjesstamppot-torentje met bacon
Deze spruitjesstamppot met appel en walnoten van Emilie van der Woerd wordt extra feestelijk als je er op een CedarWood ovenplank leuke torentjes van maakt en deze omwikkelt met bacon. Verwarm de stamppottorentjes de oven tot de bacon lekker knapperig wordt
Lees meerVinaigrette, sladressing
Foto Henk Brandsen De basis van een goede vinaigrette is 1 el azijn op 3 el olie met een beetje mosterd, suiker, peper & zout naar smaak. De smaakmakers worden eerst toegevoegd aan de azijn en gemengd. Op het laatst wordt de olie erdoor geroerd. De soort azijn is afhankelijk van je voorkeur en het
Lees meerGRIEKENLAND – Hét KOOKBOEK
GRIEKENLAND – Hét KOOKBOEK Griekenland Hét kookboek, kan door geen ander zo mooi omschreven worden als Rianne Buis ze heeft jaren op Kreta gewoond. Regelmatig vliegt ze terug van haar nu thuis basis, Amerika. Gewoon om te blijven proeven, genieten en leren van deze ambachtelijke keuken. Dit is echt zo’n boek waar je jaren op
Lees meer