Blog

Poilâne

Voor mijn verjaardag heb ik het net verschenen boek Poilâne, the secrets of the World-Famous bread bakery gekregen. Negentien jaar geleden ben ik bij Lionel Poilâne in Parijs op bezoek geweest en daarna heb ik hem nog een aantal keren ontmoet totdat hij op vrij jonge leeftijd in 2002 samen met zijn vrouw in een

Blog

Poilâne

Voor mijn verjaardag heb ik het net verschenen boek Poilâne, the secrets of the World-Famous bread bakery gekregen. Negentien jaar geleden ben ik bij Lionel Poilâne in Parijs op bezoek geweest en daarna heb ik hem nog een aantal keren ontmoet totdat hij op vrij jonge leeftijd in 2002 samen met zijn vrouw in een

Poilâne

Voor mijn verjaardag heb ik het net verschenen boek Poilâne, the secrets of the World-Famous bread bakery gekregen. Negentien jaar geleden ben ik bij Lionel Poilâne in Parijs op bezoek geweest en daarna heb ik hem nog een aantal keren ontmoet totdat hij op vrij jonge leeftijd in 2002 samen met zijn vrouw in een helikopter verongelukte. Zij lieten twee jonge dochters achter. De toen 18-jarige dochter Apollonia zette, terwijl ze ook studeerde, de bakkerij voort. En nu is er van haar hand dit Engelstalige boek verschenen.

En dan wil ik eigenlijk alleen maar zeggen: kopen, kopen, snel kopen dat boek. Zodra ik er in begon te lezen, wilde ik meteen de keuken in. Niet eerst mijn werk afmaken, nee ‘walnut-bread parsley pesto’, ‘dukka croutons’, ‘pain au chocolat’, ‘pain perdu’ of ‘bread granola’ maken. En wel onmiddellijk. Wat een heerlijk boek, ongenadig creatief wat je met dit mooie Poilâne brood van zuurdesem kunt maken. En elke keer bij het recept staat vermeld ‘… of ander zuurdesem brood’. Dan heb je wel klasse. De fotografie is prachtig en haar verhalen zijn ongenadig inspirerend. De receptuur is ingedeeld in ochtend, middag en avond. Mij hoor je het weekend even niet. Ik ben met ‘brood’ bezig.

Er zijn een paar winkels die Poilâne brood in Nederland verkopen, maar je kunt het brood ook hier online bestellen.

POILÂNE door Apollonia Poilâne. ISBN. 978-1-328-81078-6 (uitgever is Houghton Mifflin Harcourt)

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.