Bijgerecht

aardappelsoepstengels

Bijgerecht

aardappelsoepstengels

Deze soepstengels gemaakt met aardappel zijn heerlijk om te snacken of als tussendoortje. En natuurlijk ook lekker om te serveren bij een kop soep om de maaltijd compleet te maken. Ze zijn ook lekker om te serveren bij het voorgerecht in plaats van brood. Gebruik bloemige aardappels zoals Dore of Bildstar.

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappel in kleine stukjes. Breng ze aan de kook in ruim water met zout en kook in ca. 10 min. gaar. Giet het kookvocht af, zet de aardappels terug op het vuur om ze droog te stomen en stamp met de aardappelstamper fijn. Laat de aardappels iets afkoelen.
  2. Doe de bloem, gist, tijm en 1 tl zout in een kom. Voeg 150 ml lauwwarm water toe, kneed het deeg met je hand 5 min. door elkaar. Kneed het aardappelkruim erdoor. Dek de kom af met plasticfolie en laat het ca. 45 min. op een warme plek rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg uit met de deegroller tot een rechthoekige lap van ½ cm dik. Snijd het deeg met een scherp mes in lange repen, rol ze na met de hand. Leg de soepstengels op de bakplaat met ene beetje ruimte ertussen.
  4. Strijk de bovenkant in met een kwastje met olie. Strooi de sesamzaadjes erover en maal zeezout erboven. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Draai ze eventueel om en bak de andere kant nog 5 min.

Variatietip: bestrooi met zeezout, sesamzaadjes of maanzaad.

aardappelsoepstengels

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer