Salsa verde met kappertjes en sinaasappel

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  

december 23, 2016

De lekkerste salsa verde maak je met ansjovis uit het zout. Deze koop je bij een delicatesse winkel, ze zitten in grote blikken met zout. Laat de ansjovis in koud water 20 minuten weken. Spoel onder de koude kraan het zout ervan af. Trek voorzichtig de filets van de graat. Spoel de visjes af en verwijder kleine rug en buikvinnen. Ook zonder ansjovis kun je de kruidensaus maken. Voeg extra dragon of kervel toe voor een verrassende smaak.

  • Voorbereiding: 10 min
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediƫnten

20 g peterselie, fijngehakt

3 el basilicum, fijngehakt

2 el kappertjes, grof gehakt

2 ansjovisfilets, fijngehakt

1/2 citroen, uitgeperst

1 sinaasappel, schoongeboend

6 el extra vierge olijfolie

Ook nodig: blokrasp

Bereidingswijze

1Hak de groene kruiden fijn. Roer de kruiden in een kommetje door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Rasp 1 eetlepel van de schil van de sinaasappel op de blokrasp en voeg toe aan de saus.

2Voeg op het laatste moment voor gebruik het citroensap toe. Schenk nog een beetje olie op de kruidensaus.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.