Waterbuffels in Nederland
Steeds vaker zie je in de winkels buffelmozzarella van Nederlandse makelij liggen. Nieuwsgierig naar het hoe en waarom ging ik op zoek naar bedrijven waar waterbuffels gehouden worden. Tot mijn verbazing vond ik op nog geen 15 minuten rijden het waterbuffelbedrijf van de familie Zeestraten. Op naar Ossenzijlerweg 5 in Oldemarkt (Overijssel) om een bezoek
Lees meerBoerenkoolrisser
Ik ben gek op snuffelen in kookwinkels, vooral als ik in het buitenland de tijd heb. Dan kom ik de leukste apparaatjes tegen. Zoals deze boerenkoolrisser in een Sur La Table winkel in Florida, waar het op dat moment bijna 30 graden was en mijn hoofd niet echt naar boerenkool stond. Maar boerenkool is hip
Lees meerEen Druppel Rozenwater
Een Druppel Rozenwater, de titel alleen al is prachtig! Net als de inhoud van dit kookboek met zoete lekkernijen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée. De recepten zijn helder, lekker “to the point” geschreven, inspirerend en (bijna allemaal) heel makkelijk te maken. De vaak subtiele en spannende smaken van de koekjes, taarten, puddingen en
Lees meerParmezaanse kaas: culinair erfgoed
Parmigiano Reggiano: achter deze merknaam gaat een traditie van 800 jaar schuil. Parmezaanse kaas – puur natuur – komt uit de streek rond Parma. Daar grazen zwartbonte koeien. De avondmelk rust ‘s nachts in grote vaten. Het bovendrijvend vet wordt gebruikt voor het maken van boter. De avondmelk wordt gemixt met verse ochtendmelk en honderden
Lees meerKurkuma en aardbeien
Wat hebben kurkuma en aardbeien gemeen; niets. Maar het zijn twee opvallende ingrediënten in het warme weer in Florida waar ik bij onze zoon de feestdagen vier. In bijna elke supermarkt en op de Farmers Market is kurkuma vers te koop. En dan niet twee of drie stukjes, nee mandjes vol. Ik zie zelden verse
Lees meerKerst zonder stress
Deze week komt het op de boodschappen aan! Elk jaar weer een hele klus om alles op tijd binnen te hebben. Met name de laatste dagen voor kerst is het prijs: chaos en stress in de supermarkt, bij de slager, bij de groenteman en vooral ook lange rijen bij de bakker. Ik lap deze kerststress
Lees meerHeerlijke schilderijtjes in Pollenzo
Afgelopen week waren we met een studiegroepje in de Gastronomische Universiteit in Pollenzo (Noord-Italië) voor een rondleiding. Een werkelijk fantastische ervaring. De universiteit is opgericht door SlowFood om ons culinair erfgoed ook voor de toekomst veilig te stellen. De studenten krijgen er vakken als geschiedenis, antropologie en productkennis. Vooral de enorme bibliotheek waar je werkelijk
Lees meerEen Druppel Rozenwater & Nadia’s en Merijns Souq
Door José van Mil, Pepper & Salt Een Druppel Rozenwater, de titel alleen al is prachtig! Net als de inhoud van dit kookboek met zoete lekkernijen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée. De recepten zijn helder, lekker “to the point” geschreven, inspirerend en (bijna allemaal) heel makkelijk te maken. De vaak subtiele en spannende
Lees meerHet Studentenkookboek
Het Studentenkookboek van Marijke Sterk en Cijn Prins, een klein en handzaam kookboek voor jonge mensen die op zichzelf gaan wonen en weinig of geen kookervaring hebben. Als student heb je het druk, je moet tenslotte naar college…
Lees meerHet Grote Sinterklaas Kookboek
Met de bestseller ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek’ maak je elk jaar van Sinterklaas een onvergetelijk festijn, dat al ruim voordat de stoomboot uit Spanje is aangekomen begint en nog door bruist als de laatste zelfgemaakte pepernoot allang is opgeknabbeld. Met meer dan 100 vrolijke recepten voor en geïnspireerd door Sinterklaas – van schoencadeautjes tot klassieke
Lees meerGezond eten rond chemotherapie
In “Gezond Eten Rond Chemotherapie” zijn de recepten gebaseerd op structuren, temperaturen – en smaakintensiteit. De meest voorkomende eetproblemen die patiënten tijdens de behandeling tegen¬komen komen ter sprake. Aan de hand van onderzoek door co-auteur, radioloog en onderzoekpsycholoog Christine Archer-Mackenzie (gespecialiseerd in behandelingstherapieën en hun bijwerkingen, met name die op het gebied van eetproblemen) komen
Lees meer2025: technologie of zintuigen?
Waar ligt de toekomst? Afgelopen oktober ben ik speciaal naar Milaan gereisd voor de World Expo. Die ging helemaal over eten, dus stond die voor mij als food trend analist boven aan mijn wensenlijstje. Ik verheugde me er enorm op om de visie van Coop Italië op supermarkt van de toekomst te zien. Dat viel
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer