Blog

Good morning! Maak van ieder ontbijt een feestje

Gooooood Morning! Het is altijd leuk als je een dikke enveloppe in je brievenbus ziet liggen. Een geweldig mooi gemaakt ontbijtboek van Suus en Johann van Food Bandits. In een mum van drie seconden had ik gezien dat dit een boek is waar ik blij van ga worden. Complimenten en dank aan uitgeverij Xander voor toezending

Blog

Good morning! Maak van ieder ontbijt een feestje

Gooooood Morning! Het is altijd leuk als je een dikke enveloppe in je brievenbus ziet liggen. Een geweldig mooi gemaakt ontbijtboek van Suus en Johann van Food Bandits. In een mum van drie seconden had ik gezien dat dit een boek is waar ik blij van ga worden. Complimenten en dank aan uitgeverij Xander voor toezending

Good morning! Maak van ieder ontbijt een feestje

Gooooood Morning!

Het is altijd leuk als je een dikke enveloppe in je brievenbus ziet liggen. Een geweldig mooi gemaakt ontbijtboek van Suus en Johann van Food Bandits. In een mum van drie seconden had ik gezien dat dit een boek is waar ik blij van ga worden. Complimenten en dank aan uitgeverij Xander voor toezending van het boek. Het lijkt een nieuwe trend te worden. Overal om me heen hoor ik dat er ontbijtboeken worden gemaakt. Ben heel benieuwd, wat mij betreft een leuk onderwerp.

Hoe kan het, en waar komt de rage opeens vandaan? En waarom is ontbijten ‘je van het op eens – the hippest meal of all’? Voor mij en mijn gezin gaat er geen dag voorbij zonder ontbijt. Sterker nog we hebben weleens in het weekend een tweede ontbijtje zoals ik dat noem, kennelijk ook Suus en Johann. Dat een ontbijt een goed begin van de dag is weten we, en een dubbel ontbijt nog beter dus. Veel ontbijtrecepten en inspiratie zijn dan voor velen welkom.

Dit boek inspireerde me direct. Een andere, mooie lichte fotografie, vormgeving en foodstyling. Soms summier, precies wat bij een ontbijt past. Het hoeft niet ingewikkeld. Minder suiker, andere zoetmakers, glutenvrij en ontbijtjes zonder ei. Het staat er allemaal in. Laat je lekker inspireren, ben benieuwd waar jij direct je bed voor uit zou willen springen. De geur van verse koffie, of toch eerst beginnen met een kop thee?

Hier een selectie, lees met me mee;

Natuurlijk ‘my good old fav’ granola; sinds ik zelf het recept heb ontwikkeld voor ‘Het Grote Sinterklaaskookboek’, eet ik het iedere dag naast een speltboterham met pure de Ruyter vlokken.

Ben heel benieuwd naar de haverpannenkoeken met 3 ingrediënten (zonder suiker). Uiteraard wel lekker met dadel-, rijststroop of honing. Ontbijten zonder suiker: het kan!

Ontbijt zonder ei;  dat kan ook met de espresso-banaanpannenkoekjes.

En yummm… ook lekker eenvoudige ontbijtkoekjes met vijgen en sesamzaadjes.

Galette met steenfruit – very American, dit is voor mij typisch zo’n gevalletje voor een tweede ontbijtje. Een niet te zoete open taart. Weetje; mooi galettedeeg maak je met ijskoud water en ijskoude boter. Kort kneden, het liefst zie je nog wat boter flakes in het deeg.

En ook leuk; maak je eigen thee, gewoon uit de tuin van verse kruiden, brandnetels of venkeltoppen.

‘Good morning! Maak van ieder ontbijt een feestje’. Ontbijten is een belangrijke start van de dag, kies waar jouw lichaam zich goed bij voelt, dan komt het goed.

 

 

 

 

 

 

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *