Een Druppel Rozenwater, de titel alleen al is prachtig! Net als de inhoud van dit kookboek met zoete lekkernijen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée. De recepten zijn helder, lekker “to the point” geschreven, inspirerend en (bijna allemaal) heel makkelijk te maken. De vaak subtiele en spannende smaken van de koekjes, taarten, puddingen en drankjes zijn mooi in evenwicht. Precies goed in het zoet. De grootste verrassing vind ik de gekonfijte pompoen, die volgens de traditionele manier van inmaken wordt bereid. Wat is dat lekker!! Juist omdat ik het niet had verwacht misschien, maar tjonge jonge… En dat schijf ik terwijl ik helemaal geen zoetekauw ben.
Mijn complimenten en bedankt Nadia Zerouali en Merijn Tol voor weer een prachtig exemplaar in mijn (uitpuilende) kookboekenkast. Ik heb een druppel Rozenwater naast Nadia’s Melk & Dadels met 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders en jullie gezamenlijk Arabia serie gezet: Arabia, Bismilla Arabia en Arabia bij je thuis. Dat zijn ook allemaal zulke fijne kookboeken waar ik geregeld uit kook.
Enne… de andere exemplaren van “Een druppel Rozenwater” die ik heb gekocht, die gaan onder de kerstboom!
ISBN 9789059566453 Prijs € 17,95 Fontaine Uitgevers