Blog

Boekrecensies – 26 maart 2018

The Spice Companion -Een boek om op je nachtkastje te leggen

Dit is een van de mooiste boeken op culinair gebied die ik het afgelopen jaar heb gekregen. Wat een enorme kennis heeft auteur Lior Lev Sercarz. De ondertitel luidt: A guide to the world of spices. Dan begin bij ons al meteen het verschil want het zijn specerijen en kruiden door elkaar, op alfabet gesorteerd.

Lees meer
Blog – 22 maart 2018

Het indringende verhaal van Jan Terlouw

Het is opmerkelijk hoe duurzaam zijn opeens onze zinnen prikkelt. Jarenlang waren oproepen van mensen die het weten kunnen – wetenschappers en politci – aan dovenmansoren gericht. Zelfs na het klimaatakkoord van Parijs. Dit jaar lijkt het muntje opeens te vallen. Daar waren wel nieuwe aardbevingen in Groningen voor nodig! En een minister die eindelijk

Lees meer
Basisbereidingen – 14 maart 2018

Kruimeldeeg

Kruimeldeeg is een basisdeeg wat je heel gemakkelijk met je handen maakt en als je het sneller wilt maken start dan in de keukenmachine met vlinderhaak. Als je een kruimeldeeg te lang kneed wordt het vanzelf een deegbal om koekjes mee te maken. Hoe groter de kruimel hoe krokanter de bovenkant van de kruimeltaart. Bereiding;

Lees meer
Boekrecensies – 13 maart 2018

Home Sweet Home, Nieuw Iers comfort food

17 maart is  het St Patrick’s Day. Een feestdag die Ieren en mensen met een Iers hart overal in de wereld vieren. Een mooie gelegenheid om het kookboek Home Sweet Home, nieuw Iers comfort food van Yvette van Boven ter hand te nemen. Wij zijn al langer fan van Yvette van Boven, zij heeft een

Lees meer
Blog – 12 maart 2018

Lekker Nederlands geitenvlees

Geitenvlees is het meest gegeten vlees ter wereld. Maar wij Nederlanders hebben helaas dit prachtige vlees nog niet ontdekt. Het is smakelijk en hoogwaardig vlees waar je heel veel lekkere gerechten mee kunt maken. Heerlijke stoofgerechten, superlekkere saté, koteletjes op de barbecue of van de grill, van de botten kun je een lekkere bouillon trekken

Lees meer
Gastauteurs – 8 maart 2018

Welke snijplank is het meest hygiënisch?

Gerenommeerd foodjournalist en tv-maker Wouter Klootwijk laat in zijn column voor Uit de Keuken van 8 zien hoe je dat kunt doen. Klootwijk zal ons met enige regelmaat meenemen in de wonderlijke wereld van keukengerei en producten die wij in de keuken gebruiken.  Kijk vooral. Bekijk hier de video!

Lees meer
Blog – 5 maart 2018

Wees niet weekhartig: eet een week zonder vlees

De televisie toonde dit weekend een documentaire over de Paardenkamp in Soest, een hemels verblijf voor bejaarde paarden. Mijn zonen wensen dit ongetwijfeld elk dier wel toe. Tien jaar was mijn oudste zoon toen hij besefte dat hij het vlees van een gedood dier zat te eten. Daar nam hij stante pede, en voorgoed, afstand

Lees meer
Gastauteurs – 1 maart 2018

Zelf bouillon maken

Zelf bouillon trekken door Wouter Klootwijk. Gerenommeerd foodjournalist en tv-maker Wouter Klootwijk laat in zijn eerste bijdrage voor Uit de Keuken van 8 zien hoe je dat kunt doen. Vanaf nu zal Klootwijk ons met enige regelmaat meenemen in de wonderlijke wereld van keukengerei en producten die wij in de keuken gebruiken.  Kijk vooral. Klik hier voor

Lees meer
Basisbereidingen – 27 februari 2018

Hollandaise saus

Hollandaise een klassieke saus, die heerlijk over groente of visgerechten is. Een zelfgemaakte Hollandaise saus maak je met echte boter. Voeg net als mayonaise de warme gesmolten boter langzaam toe zodat de saus een mooie binding krijgt. Je kunt de saus in op een warme plek een half uurtje bewaren tot je het gerecht gaat

Lees meer
Blog – 21 februari 2018

MADONNA IN AMERSFOORT

Amersfoort is in niets meer de saaie provinciestad van 10 jaar geleden. Het bruist er nu van leven! Met veel leuke winkels, hippe bars en koffietentjes. En elk jaar openen er weer nieuwe restaurants. Eén van de nieuwste aanwinsten is deli-bar-restaurant MADONNA in echt het leukste straatje van Amersfoort: de Krommestraat. MADONNA is gevestigd in

Lees meer
Keuken & zo – 15 februari 2018

Hangop maken zoet en hartig (labne)

Hangop of labne maken duurt wel even maar je hoeft er niet bij te blijven dus ben je eigenlijk maar een paar minuten bezig. Je hebt een schone theedoek of passeerdoek nodig. Een passeerdoek is een grof geweven witte katoenen doek. Door de passeerdoek of theedoek heet te wassen (kookwas) en heet te strijken worden

Lees meer
Blog – 15 februari 2018

The seven-layer cake uit Andalusia in Alabama

The Sweetness of an Age was de kop in het tijdschrift Southern Living. Met als illustratie een lachende vrouw van middelbare leeftijd met een taart in haar handen. Wat een verhaal. Na 25 jaar in de supermarkt gewerkt te hebben, begint Dean Jacobs op haar 60ste Dean’s Cake House met de verkoop van haar speciale

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer