Blog

Food sensatie in Bologna

FICO Eataly unieke food experience die weerga niet kent Eten eten en eten, dat staat voorop in het leven van Italianen. Vandaar dat het een beetje te begrijpen is dat juist in dit land recent een unieke food experience is geopend. FICO Eataly in Bologna is een gigantische moderne foodmarket of showcase – van maar

Blog

Food sensatie in Bologna

FICO Eataly unieke food experience die weerga niet kent Eten eten en eten, dat staat voorop in het leven van Italianen. Vandaar dat het een beetje te begrijpen is dat juist in dit land recent een unieke food experience is geopend. FICO Eataly in Bologna is een gigantische moderne foodmarket of showcase – van maar

Food sensatie in Bologna

FICO Eataly unieke food experience die weerga niet kent

Eten eten en eten, dat staat voorop in het leven van Italianen. Vandaar dat het een beetje te begrijpen is dat juist in dit land recent een unieke food experience is geopend. FICO Eataly in Bologna is een gigantische moderne foodmarket of showcase – van maar liefst 10 hectares – waar al het lekkere dat Italië produceert te zien, te eten en te koop is. En er is vooral veel te leren want dat maakt FICO juist zo uniek. Je krijgt terloops mee dat Italië 1.001 appelrassen heeft, veruit de meeste van Europa. Je ziet de belangrijke  koeien-, varkens- en schapenrassen van het land op het terrein grazen. En alle druivenrassen uit de Italiaanse wijncultuur groeien overzichtelijk naast elkaar. Je kunt geen product, gewas of dier dat wij eten noemen, of je kunt er op het prachtige terrein kennis mee maken.

Op FICO worden heel veel iconische Italiaanse producten ter plekke gemaakt, de beroemde hammen als Parma en San Daniele, de parmezaanse kaas, de mortadella, de ricotta, de pasta, de foccacia en heel veel meer. Overal is achter glas te zien hoe het productieproces gaat. De ambachtelijke productiewijze wordt getoond maar je ziet ook een robot aan het werk in de koekjesfabriek. Educatie staat voorop dus er valt ook echt veel te leren en dat wordt thematisch in zes kleine theaters beeldend en treffend gedaan. Ook kunnen er tal van workshops en proeverijen gevolgd worden, van ijs, kaas of pasta maken tot de Bolognese klassiekers en meer.

Natuurlijk kun je bij FICO Eataly heel goed eten, er zijn veel eetgelegenheden (osteria’s, restaurants of outlets met streetfood) waar al die mooie producten te eten zijn.

Dat alles er fraai en mooi verzorgd uitziet dat kun je wel aan Italianen overlaten. Dus boek dat ticket naar Bologna en bezoek FICO Eataly één of eigenlijk beter twee dagen want je komt tijd tekort. En wordt blij.

FICO Eataly World, hele jaar open van 10.00 uur tot 00.00 uur, toegang gratis, www.eatalyworld.it

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *