Culinaire reistip – Bezoekerscentrum Fines de claires oesters

  Posted on   by   Geen reacties

Wie binnenkort naar de Franse Atlantische kust bij Oléron of La Rochelle in Frankrijk op vakantie gaat en ook van oesters houdt of er meer over wil leren, moet absoluut naar het bezoekerscentrum van de Fines de claires oesters van Marennes Oléron, in Marennes. Enthousiaste deskundige medewerkers leggen daar op een hele goede manier (ook in het Engels) uit hoe hun bijzondere oesters gekweekt worden. Het kweekproces wordt heel beeldend toegelicht waarbij de medewerker in een van beroemde ‘claires’ staat waar de oester zijn kenmerken aan ontleent. Claires zijn natuurlijke, ondiepe kleiputten die van grote invloed zijn op de smaak van de oester.

Uiteraard wordt er aansluitend aan de rondleiding een proeverij georganiseerd.

De Fines de Claires oesters hebben een verfijnde smaak die ze ontlenen aan een verblijf van minimaal 1 maand in de zogenaamde ‘claires’, natuurlijke oesterputten waar het water steeds ververst. Het water is brak waardoor de Fines de Claires een minder zoute smaak heeft. De Spéciale Fines de Claires is de kwaliteitsaanduiding van de oesters met meer vlees.

Voor meer informatie: https://cite-huitre.com/

Categories: Blog

Author: Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional

Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskeurmerken en keukenapparatuur voorbij.
Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van ons vak. Op het culinaire platform Uit de Keuken van 8 doen we dat samen met allemaal vakvrouwen. Kennis delen en hopelijk veel mensen blij maken, dat is onze drijfveer.
www.bureausintnicolaas.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *