Blog

Culinaire reistip – Bezoekerscentrum Fines de claires oesters

Wie binnenkort naar de Franse Atlantische kust bij Oléron of La Rochelle in Frankrijk op vakantie gaat en ook van oesters houdt of er meer over wil leren, moet absoluut naar het bezoekerscentrum van de Fines de claires oesters van Marennes Oléron, in Marennes. Enthousiaste deskundige medewerkers leggen daar op een hele goede manier (ook

Blog

Culinaire reistip – Bezoekerscentrum Fines de claires oesters

Wie binnenkort naar de Franse Atlantische kust bij Oléron of La Rochelle in Frankrijk op vakantie gaat en ook van oesters houdt of er meer over wil leren, moet absoluut naar het bezoekerscentrum van de Fines de claires oesters van Marennes Oléron, in Marennes. Enthousiaste deskundige medewerkers leggen daar op een hele goede manier (ook

Culinaire reistip – Bezoekerscentrum Fines de claires oesters

Wie binnenkort naar de Franse Atlantische kust bij Oléron of La Rochelle in Frankrijk op vakantie gaat en ook van oesters houdt of er meer over wil leren, moet absoluut naar het bezoekerscentrum van de Fines de claires oesters van Marennes Oléron, in Marennes. Enthousiaste deskundige medewerkers leggen daar op een hele goede manier (ook in het Engels) uit hoe hun bijzondere oesters gekweekt worden. Het kweekproces wordt heel beeldend toegelicht waarbij de medewerker in een van beroemde ‘claires’ staat waar de oester zijn kenmerken aan ontleent. Claires zijn natuurlijke, ondiepe kleiputten die van grote invloed zijn op de smaak van de oester.

Uiteraard wordt er aansluitend aan de rondleiding een proeverij georganiseerd.

De Fines de Claires oesters hebben een verfijnde smaak die ze ontlenen aan een verblijf van minimaal 1 maand in de zogenaamde ‘claires’, natuurlijke oesterputten waar het water steeds ververst. Het water is brak waardoor de Fines de Claires een minder zoute smaak heeft. De Spéciale Fines de Claires is de kwaliteitsaanduiding van de oesters met meer vlees.

Voor meer informatie: https://cite-huitre.com/

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.