Blog

Acaciabloesem

Voor geurende likeur! Wat een lente! Dit aanhoudende mooie weer heeft een betoverend effect op hoge acaciabomen. Van mei tot ruim in juni stelen ze de show met hun prachtige witte en eetbare! bloesemtrosjes. Heel Frankrijk staat nu vol met deze Acacia Rubina in bruidstooi. Ook hier vallen de acacia’s opeens op . En als

Blog

Acaciabloesem

Voor geurende likeur! Wat een lente! Dit aanhoudende mooie weer heeft een betoverend effect op hoge acaciabomen. Van mei tot ruim in juni stelen ze de show met hun prachtige witte en eetbare! bloesemtrosjes. Heel Frankrijk staat nu vol met deze Acacia Rubina in bruidstooi. Ook hier vallen de acacia’s opeens op . En als

Acaciabloesem

Voor geurende likeur!

Wat een lente! Dit aanhoudende mooie weer heeft een betoverend effect op hoge acaciabomen. Van mei tot ruim in juni stelen ze de show met hun prachtige witte en eetbare! bloesemtrosjes. Heel Frankrijk staat nu vol met deze Acacia Rubina in bruidstooi. Ook hier vallen de acacia’s opeens op . En als je ze niet ziet, dan ruik je ze wel! De bijna bedwelmend zoet- aromatische geur trekt bijen aan, die de nectar verwerken tot een heerlijke lichte honing. Je kunt deze aromatische acaciabloesem eten. Maar pas op, de peultjes en andere delen van de boom zijn echt giftig!

In Frankrijk is nu iedereen in de ban van acaciabloesem. Ze halen de bloesemtrosjes door een beignetbeslag en frituren ze in hete olie. Verrukkelijk met aardbeien! De bloemetjes doen het ook leuk op salade. Al googelend stuitte ik op recepten voor acaciasorbet en acaciasiroop. Dat bracht mij op het idee likeur te maken van deze leuke kleine bloemetjes. Supersimpel en – hoop ik! – lekker bij, over of in allerlei toetjes. Ris acaciabloemetjes van hun trosjes en laat ze losjes door de opening van een – schone! – fles vallen. Strooi fijne suiker tussen de bloemetjes tot ze bedekt zijn met een dun laagje suiker. Schenk de fles vervolgens vol met gin en sluit af. Schud elke dag tot de suiker is opgelost. Daarna nog af en toe eens. Na een paar weken zakken de bloemetjes langzaam naar beneden. Als alle bloemetjes op de bodem liggen, is de likeur op smaak. Ik kan bijna niet wachten…

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange (1955-2024)

Clara ten Houte de Lange heeft aan de wieg gestaan van Uit de Keuken van 8. Een vakvrouw die haar hele werkend leven heeft gewijd aan: gezond eten lekker maken.
Recepten zag Clara als hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.
Gelukkig heeft Clara ook op Uit de Keuken van 8 een mooie culinaire erfenis achtergelaten met meer dan 130 heerlijke, gezonde recepten.

Lees meer
  1. Wij zitten momenteel aan het ontbijt bij een chambre d’haute en hier krijgen we acaciajam geserveerd. Heerlijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *