Blog

Basisbereidingen – 16 januari 2020

Sous-vide koken

Sous-vide koken, ‘t lijkt wel een soort virus. Iedere ‘kookgek’ heeft het erover. “Zo lekker, zo’n perfect resultaat, als je het eenmaal geprobeerd hebt wil je niets anders meer…”. Als we het nu over een nieuwe trend hebben dan is dit er zeker wel een. ’t Lijkt wel of je er als ‘foodie’ niet meer

Lees meer
Keuken & zo – 10 januari 2020

Kleurrijke keukenvorken

Mijn kleurrijke keukenvork kan spaghetti uit elkaar halen, een luchtig roerei maken, aardappelen prakken, een stukje kip optillen, hamburgers omdraaien of pulled pork uit elkaar trekken. O ja, en ook nog een stuk gegrilde pompoen serveren, mijn pan niet beschadigen en nooit zo heet worden dat ik hem niet kan oppakken. En dat allemaal met

Lees meer
Blog – 7 januari 2020

Dry January, een alcoholvrije maand

Dry January een alcoholvrije maand aan het begin van het jaar, om te starten met goede voornemens.

Lees meer
Blog – 6 januari 2020

Uruguay maakte corned beef voor het Engelse leger

Heel af en toe kan een boterham met corned beef mij best bekoren en sinds een bezoek – tijdens een reis door Uruguay – aan de bakermat van het wereldberoemde ingeblikte corned beef in Fray Bentos, wordt zo’n belegde boterham wel extra bijzonder. Corned beef is in Uruguay een product met een geweldige historie, met

Lees meer
Blog – 30 december 2019

Lucas Rive is overleden

Vorige week op 25 december is Lucas Rive overleden. Wat een schok en wat een gigantisch verlies. Zo’n mooi mens, een geweldige chef die schitterde door eenvoud. Hij kookte de sterren van de hemel door gewoon, gewoon te doen. Hij snapte de essentie van smaak als geen ander. Wist hoe ingrediënten in hun waarde gelaten

Lees meer
Blog – 26 december 2019

Aloha! Hawaii here I come

Aloha! Hawaii here I come Aloha, welkom op Hawaii. Aankomen in het donker is altijd vreemd, de volgende dag zie je pas hoe alles eruit ziet. Toch nog maar even een kleinigheid eten voordat we naar bed gaan. Mijn eerste gerecht in Honolulu is een Warabi salade van verschillende groenten, opai (kleine lokale garnaaltjes) en

Lees meer
Blog – 17 december 2019

Een stoofpot voor de donkere dagen

De donkere dagen voor kerst … het is even doorbijten, zeker op van die gure, regenachtige dagen. Maar lichtpuntjes tellen helpt! En dat is niet moeilijk zo vlak voor kerst, alleen in de kerstboom tel ik er al een hele ris. Maar ook figuurlijke lichtpuntjes helpen: je huis versieren, koken, zelf een kerstbrood bakken. Of

Lees meer
Blog – 12 december 2019

Vegetarisch gourmetten

Gourmetten suf en saai of burgerlijk? Nee joh.. Gourmetten is een top concept: ruimte voor heel veel creativiteit en dat begint bij het kiezen van de ingrediënten; ruimte voor vegetarisch, vis en/of vlees; het is makkelijk voor te bereiden; aan tafel kookt iedereen de spannende of minder exotische combinaties die ze het meest aanspreken. Om

Lees meer
Blog – 11 december 2019

Doneer cookstove aan Oegandese familie

Waardevol eindejaarsgeschenk Richting het einde van het jaar gaan we nadenken over cadeaus voor zakenrelaties of naasten. Maar wat is mooier dan een waardevol geschenk te geven aan mensen die minderbedeeld zijn en goed geholpen kunnen worden. Doneer een milieuvriendelijke cookstove aan een Oegandese familie en verbeter daarmee hun dagelijks leven en help de enorme ontbossing tegen

Lees meer
Blog – 9 december 2019

Gourmetten in je pyjama!

Gourmetten in je pyjama Gourmetten is al jaren een topper op de feestdagen, het maakt niet uit of het nu kerst of pasen is. Het komt ieder jaar terug. De supermarkten spelen daar goed op in en bedenken complete gourmetschotels voor je. Nu heb ik thuis een kleine dame rond lopen die het heeeeel leuk

Lees meer
Restaurant recensies – 5 december 2019

Eerst Sadko zien en dan de opera

Het is niet makkelijk om Rusland binnen te komen. Het duurt een paar weken voordat het de Russische ambassade behaagt je een visum te verlenen. Maar het is de moeite meer dan waard. Mijn reis bracht mij naar Sint Petersburg. Een westerse stad met dezelfde modezaken als in Parijs en Londen, dezelfde cafés, dezelfde sushibars.

Lees meer
Boekrecensies – 5 december 2019

Succes recepten maak je in de oven

Vers uit de oven  Ajda Mehmet is foodstyliste en schrijft recepten voor magazines. Dit is haar eerste kookboek. Wij kennen elkaar van de culinaire producties waarin we samen werken, super leuk om haar boek nu te recenseren. Bij het openslaan van het boek valt mijn oog direct op een eigentijds recept uit de oven: een

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer