Spruitjesstamppot-torentje met bacon
Deze spruitjesstamppot met appel en walnoten van Emilie van der Woerd wordt extra feestelijk als je er op een CedarWood ovenplank leuke torentjes van maakt en deze omwikkelt met bacon. Verwarm de stamppottorentjes de oven tot de bacon lekker knapperig wordt
Lees meerHot Chocolate Bombs voor koude dagen
Ooit al eens een ‘hot chocolate bomb’ geproefd, nou ja eigenlijk gedronken? Als je de kans krijgt doen! Want wat is er lekkerder om warme chocolademelk te drinken als het buiten koud is. En als je die warme chocola dan van een ‘chocolate bomb’ kunt maken, is het helemaal feest.
Lees meerNieuwe timeline: mindset op groen!
Nieuwe time line, mindset op groen. Letterlijk met veel groene groentes het jaar beginnen voor nieuwe energie.
Lees meerEen broodmes voor kaas
Wouter Klootwijk laat in deze video een van onze favoriete messen zien.
Lees meerHele knolselderij uit de oven
Hele knolselderij uit de oven. Dit basisrecept van Ottolenghi – uit zijn nieuwe boek Flavour – intrigeerde me! Hij gebruikt de gepofte knolselderij als basis voor mooie vegan gerechten. Voordat ik me daaraan waag, wilde ik eerst eens weten hoe zo’n hele knolselderij zich in de oven laat omtoveren tot een smaakvolle eyecatcher. En bovenal hoe de kruidige selderijsmaak zich na zo’n 2½ uur in de oven ontwikkelt. Ook het roosterproces op zich fascineerde me.
Lees meerZesteur snijdt reepjes schil van citrusvrucht
Als smaakmaker in zoete en hartige gerechten gebruik ik graag de schil van citrusvruchten. Om snel en eenvoudig fijne reepjes schil te trekken gebruik ik een zesteur. Een zesteur is eigenlijk een soort horizontaal mesje, met – als het een goede is – “scherpe” ronde gaten, die er in een keurig rijtje naast elkaar in
Lees meerGeroosterde bloemkool met appel en uiensalsa
Wat lijkt het lang geleden dat we zo mochten genieten in en van het mooie Zuid-Afrika. Toch is er pas een jaar ( en wat voor een jaar!) voorbij sinds we zoveel verrassende vegetarische gerechten aten op zoveel mooie locaties in dit heerlijke land. Deze geroosterde bloemkool aten we bij restaurant Pierneef op het wijndomein van La Motte in Franschhoek, waar Chef-kok Eric Bulpitt de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken verbindt met eigentijdse wereldse invloeden.
Lees meerGeluk
Het nieuwe jaar is pruttelend op gang gekomen. Heel Holland Bakt liet de kandidaten gelukkoekjes bakken. Niet iedereen bedacht de juiste truc: gloeiend heet deeg over de rand van een glas draperen om de vorm van een vlinderdas met afhangende oren te krijgen. Wel lukte het om er een papiertje met een wens in te
Lees meerKruidige portobello met ham en ei
Dit recept van kruidige portobello’s met ham en ei is spontaan ontstaan. Toen de coronacrisis uitbrak opende een paddenstoelengroothandel hier in de buurt zijn deuren ook voor gewone consumenten. Dat liet ik me geen twee keer zeggen…
Lees meerDe showstopper Kulebyaka
Ooit was Kulebyaka de ‘showstopper’ op de tafel van tsaren. De Kulebyaka is een pastei van bladerdeeg, gevuld met vis, blini, hardgekookte eieren, rijst, champignons, ui en kruiden. Een Russische delicatesse, die later door de bekende Franse chef August Escoffier onder de naam Coulibiac opgenomen werd in zijn standaardwerk Le Guide Culinaire (1903). Escoffier omschreef
Lees meerHoe krijg JIJ kookinspiratie?
Herken je dit gevoel als je gasten krijgt? In je hoofd ben je er al een tijdje mee bezig, het krijgt al wat vorm en dan voor nog meer inspiratie pak je altijd weer eerst de voor jou bekende kookboeken. Je weet dat de receptuur klopt en dat ze inspireren tot het net even anders
Lees meerMet peulvruchten word je oud!
Met peulvruchten word je oud! In vijf gebieden op de wereld is het aantal honderdjarigen opvallend hoog. Deze gebieden duidt men aan als de zogeheten blue zones. Er is onderzoek gedaan om een verklaring te vinden waarom de mensen hier zo oud worden. Daar kwamen een aantal gemende delers uit: zo bleek dat mensen in al die gebieden vaak peulvruchten eten en minder vlees.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer