Blog

Gastauteurs – 25 februari 2021

Trek, eten onderweg, toen en nu

Reikhalzend kijk ik uit naar het moment dat de stewardess de maaltijden gaat uitdelen. In de Thalys verheug ik me de hele reis om het kopje koffie dat ik in de restauratiewagen ga kopen. En als ik op een zomerse dag in het park ben, gluur ik altijd op de picknickkleedjes van mensen om me heen. Want waar ik ook ben, ik wil weten wat mensen koken, eten en drinken, waarom ze dat doen en hoe ze dat in het verleden aanpakten. Die vragen intrigeren me nog meer zodra het gaat over reizende mensen.

Lees meer
Keuken & zo – 23 februari 2021

Pijlinktvis schoonmaken en bereiden

Pijlinktvis komt in de Noordzee en voor de Nederlandse kust veel voor. Er is dus vrijwel altijd verse aanvoer. Pijlinktvis is bekend van de calamares. Het zelf bereiden van calamares is heel eenvoudig. Maak de inktvis schoon. Snijd de inktvis in ringen en haal door de bloem. Kort, 2-3 minuten frituren in olie met een

Lees meer
Gastauteurs – 23 februari 2021

Charlotte Kleyn

Charlotte Kleyn is culinair historica. Eten staat bij haar op nummer één. Ze verdiept zich vooral in eten en in de wereld van culinaire geschiedenis. Die culinaire belangstelling kreeg ze van huis uit mee. Haar nieuwe boek heet Trek, eten onderweg, toen en nu.

Lees meer
Blog – 17 februari 2021

Over kindertjes en kool

Kool is een oude groente, waarvan de Romeinen al smulden, maar ook een bron van jong leven.

Lees meer
Blog – 16 februari 2021

Ei met een kleurtje

Er was eens… Er was eens een man met een kip die gouden eieren legde. Hij slachtte het dier op zoek naar de goudbron. Maar de kip zag er vanbinnen net zo uit als andere kippen. Geen gouden eieren meer. De man verviel tot armoede, aldus de fabel van La Fontaine. Gekkigheid, natuurlijk: gouden eieren.

Lees meer
Keuken & zo – 16 februari 2021

Kool & kool

Kool… het lijkt zo’n doodgewone wintergroente. Tot je er wat dieper induikt. Dan blijkt kool een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zo blijkt de Brassica Oleracea – dit is de Latijnse naam voor de totale koolfamilie – over de hele wereld onnoemelijk veel eetbare soorten te hebben voortgebracht. Het lijkt waarschijnlijk dat de eerste ‘oer’kolen in het Middellandse zeegebied al zo’n 5000 jaar geleden in cultuur werden gebracht.

Lees meer
Tips & tricks – 12 februari 2021

Twee tips voor onervaren oestereter

Als er een product profiteert van de Valentijns hype dan zijn het oesters. Oesters bevatten veel zink en dat is goed voor het mannelijke geslachtsorgaan. Tot zo ver de seksuele voorlichting. Oesters zijn vooral een heerlijke verwennerij. Twee handige tips voor de onervaren oestereter. Allereerst het opensteken. Het kan weleens een klusje zijn om met

Lees meer
Blog – 11 februari 2021

Boerenkool, gezonde en trendy wintergroente

Boerenkool is hip, lekker en gezond! Deze echte wintergroente bevat ijzer, vitamine C, vezels en veel bètacaroteen.

Lees meer
Gastauteurs – 10 februari 2021

Spruitjesstamppot-torentje met bacon

Deze spruitjesstamppot met appel en walnoten van Emilie van der Woerd wordt extra feestelijk als je er op een CedarWood ovenplank leuke torentjes van maakt en deze omwikkelt met bacon. Verwarm de stamppottorentjes de oven tot de bacon lekker knapperig wordt

Lees meer
Uncategorized – 4 februari 2021

Hot Chocolate Bombs voor koude dagen

Ooit al eens een ‘hot chocolate bomb’ geproefd, nou ja eigenlijk gedronken? Als je de kans krijgt doen! Want wat is er lekkerder om warme chocolademelk te drinken als het buiten koud is. En als je die warme chocola dan van een ‘chocolate bomb’ kunt maken, is het helemaal feest.

Lees meer
Blog – 2 februari 2021

Nieuwe timeline: mindset op groen!

Nieuwe time line, mindset op groen. Letterlijk met veel groene groentes het jaar beginnen voor nieuwe energie.

Lees meer
Favoriet – 27 januari 2021

Een broodmes voor kaas

Wouter Klootwijk laat in deze video een van onze favoriete messen zien.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer