Blog

Twee tips voor onervaren oestereter

Als er een product profiteert van de Valentijns hype dan zijn het oesters. Oesters bevatten veel zink en dat is goed voor het mannelijke geslachtsorgaan. Tot zo ver de seksuele voorlichting. Oesters zijn vooral een heerlijke verwennerij. Twee handige tips voor de onervaren oestereter. Allereerst het opensteken. Het kan weleens een klusje zijn om met

Blog

Twee tips voor onervaren oestereter

Als er een product profiteert van de Valentijns hype dan zijn het oesters. Oesters bevatten veel zink en dat is goed voor het mannelijke geslachtsorgaan. Tot zo ver de seksuele voorlichting. Oesters zijn vooral een heerlijke verwennerij. Twee handige tips voor de onervaren oestereter. Allereerst het opensteken. Het kan weleens een klusje zijn om met

Twee tips voor onervaren oestereter

Als er een product profiteert van de Valentijns hype dan zijn het oesters. Oesters bevatten veel zink en dat is goed voor het mannelijke geslachtsorgaan. Tot zo ver de seksuele voorlichting. Oesters zijn vooral een heerlijke verwennerij.

Twee handige tips voor de onervaren oestereter. Allereerst het opensteken. Het kan weleens een klusje zijn om met je mes de opening te vinden. Hier de oplossing: stoom de oesters even heel kort open. Ga als volgt te werk: zet ruime pan op het vuur met bodem water, kook het water, hang er een zeef in waar je een paar oesters in legt. Deksel erop en kort stomen. Niet te lang want dan gaar je de oesters. Het gaat erom dat er net dat spleetje ontstaat waar je je mes in steekt.

Het eten van de oesters. Je geniet zoveel meer van de smaak van de oester als je het (Oosterschelde)water dat ie vasthoudt er voorzichtig afgiet. Dan ervaar je de smaak van de oester optimaal en is het minder ‘ een hap zeewater’.

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *