Blog

Onze 10 favoriete kookboeken

Omdat wij heel erg houden van kookboeken vol heerlijke inspiratie en mooie verhalen hebben wij een lijstje gemaakt met onze 10 favoriete kookboeken. En... Je kunt ze ook meteen aanschaffen!

Blog

Onze 10 favoriete kookboeken

Omdat wij heel erg houden van kookboeken vol heerlijke inspiratie en mooie verhalen hebben wij een lijstje gemaakt met onze 10 favoriete kookboeken. En... Je kunt ze ook meteen aanschaffen!

Onze 10 favoriete kookboeken

Omdat wij heel erg houden van kookboeken vol heerlijke inspiratie en mooie verhalen hebben wij een lijstje gemaakt met onze 10 favoriete kookboeken. En… Je kunt ze ook meteen aanschaffen!

Eigentijds boek Salad days: vol met salades die je iedere dag wilt etenKoop hier
Eigentijds boek Salad days: vol met salades die je iedere dag wilt eten ‘Salades zijn niet alleen voor de zomer, dat maakt ze juist zo leuk’ zegt Ajda. Je kunt echt het hele jaar door salades op tafel zetten. Met salades kun je makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente verhogen. 

Een Japans kookboek met meer dan alleen receptuurKoop hier
Mijn favoriete kookboeken zijn altijd de kookboeken die ik naast mijn bed kan leggen. En dat is dit kookboek beslist. Heerlijk om er in te lezen hoe een recept is ontstaan, waar het recept vandaan komt, en ook de persoonlijke verhalen. Dit kookboek is van Ivan Orkin, een Amerikaan die al op jonge leeftijd naar Japan verhuist, vloeiend Japans spreekt en twee Ramen restaurants in Tokyo opzet, maar er nog altijd niet helemaal bij hoort. Hij is met een Japanse vrouw getrouwd en er zijn 3 zonen. Tegenwoordig leven ze in New York, waar Orkin ook twee Ramen restaurants heeft.

Het groenteboekje, nieuwe ideeën voor koken met groente en fruitKoop hier
Waarom zou je groente en fruit eten? Simpel weg omdat het beter voor je gezondheid is, beter voor de wereld en ‘freaking lekker’.

Trek, eten onderweg, toen en nu Koop hier
Het boek Trek, eten onderweg, toen en nu behandelt een heel scala aan onderwerpen. Je leest over mensen die puur voor de lol kozen voor eten onderweg: denk aan picknicken op een lome zomeravond en padvinders die een pan soep boven een kampvuur laten pruttelen. In andere gevallen was eten op reis juist een bittere noodzaak, zoals soldaten die op veldtocht een maaltje bij elkaar moesten zoeken en pelgrims die hongerig op kloosterdeuren aanklopten. Dan is er ook nog eten op reis als toppunt van luxe tijdverdrijf, getuige de extravagante diners op stoomschepen en in internationale treinen. Luxe die alleen kon bestaan door het zware en gevaarlijke werk van slechtbetaalde stokers en kolensjouwers, die, ver uit het beeld van de eersteklaspassagiers, zorgden dat de schepen en treinen vooruitkwamen. Zo denderen we door de hele geschiedenis, langs allerlei mensen: arm en rijk, jong en oud, dik en dun.

De makkelijke Franse keukenKoop hier
Blader door het nieuwste kookboek van Karin Luiten ‘De makkelijke Franse keuken’ en er gebeurt wat met je … Je krijgt zin om de gerechten te maken, je wilt direct op vakantie naar Frankrijk en je wordt helemaal blij van vele verhaaltjes waar het boek mee geïllustreerd is. Karin Luiten heeft een grote liefde voor Frankrijk, de taal, de mensen en de Franse keuken, en dat spat ervan af.

Vers van de Pers: Linzen! van Joke Boon
Koop hier
Vers van de Pers: Linzen! van Joke Boon. Wie kent Joke boon niet van haar originele en eigentijdse kookboeken vol gezonde, goed maakbare recepten? Na Bonen!, De Vega Optie en Koken met Kleur is er nu haar nieuwste boek Linzen! 

SMAAK de plantaardige keuken van YerbaKoop hier
Dit is een prachtig boek dat plantaardig eten onderschrijft. Het is en chef waardig boek. Het laat je zien hoe je restaurantstijl recepten thuis op tafel kunt zetten, als je de duidelijk omschreven stappen volgt.

Oude granen nieuw broodKoop hier
Oude granen nieuw brood is niet zomaar een broodboek. Dat zie je meteen als je het openslaat. Remesybrood, Eenkoornbrood, Montagnard, kookstukbrood, Rivetbrood, Cardos roggebol, Masteluinbrood en Tritordeum. Ooit van gehoord? Beginnend met de index te lezen, kom (ook) ik, een aantal geheel nieuwe woorden tegen. Dat maakt dit boek meteen zo interessant, dat je door blijft lezen. Voordat ik het wist werd ik meegenomen in het verhaal van de bakkers, broodmakers, graantelers, recepten, starters. De overzichtelijke vormgeving zorgt ervoor dat het boeiend blijft.

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stadKoop hier
De auteur – Merijn Tol – woonde jarenlang voor de helft van de tijd in Beiroet en kent de stad van binnen uit. Merijn Tol heeft veel kookboeken op haar naam staan, die ze vaak in samenwerking met Nadia Zerouali maakte. Dit is haar eerste eigen kookboek. Of eigenlijk is het meer dan een kookboek. In Beiroet beschrijft Merijn de rijke foodscene van Beiroet door de ogen van de vrienden die ze daar heeft. Met verhalen, prachtige foto’s en natuurlijk recepten neemt ze je mee door de diverse wijken van de stad. Dit boek geeft je een goede indruk van de verslavende geuren, intensieve smaken en het meeslepende, vaak geïmproviseerde leven in Beiroet.

FitChef FamilyKoop hier
Goed eten doe je niet alleen. Na het succes van FitChef en FitChef Turbo is er daarom nu het derde deel in de FitChef-reeks: FitChef Family. Speciaal voor iedereen die met het hele gezin een gezonder eetpatroon op wil bouwen.

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *