Het pocheren van eieren wordt eenvoudig met een speciale pan voor het pocheren van eieren. Geen uitgelopen witte eiwitsliertjes meer, geen bijsmaak van (teveel) azijn, geen eieren die aan de bodem van de pan blijven plakken.
Een pocheerpan heeft een opzetstuk met holtes waarin losse bakjes gaan. Vet deze bakjes in met een beetje olie of gesmolten boter. Vul het onderste deel van de pan met (heet kraan) water. Leg het opzetstuk met de bakjes erop. Breng het water aan de kook op het fornuis. Zet het vuur laag. Breek een ei in een kopje en giet dit in een bakje als het water kookt. Doe dit op dezelfde manier met de overige eieren. Leg het deksel op de pan. Laat het eiwit stollen in ca. 4 minuten. Controleer dit met uw vinger of een satéstokje.
Smaken verschillen, de een wil het eigeel lopend, een ander wil het gestold (hard) of half lopend. Experimenteer even voor het gewenste resultaat. Neem elk bakje uit de pan en schep met een lepel het ei eruit. Bestrooi aan tafel met zout.
Op de site staan diverse recepten voor gepocheerd ei zoals: Eieren met Hollandaise saus (Eggs Benedict), met zalm of met spinazie. Een bekende salade met gepocheerd ei is de Caesar salade.
Pocheerpannetjes voor eieren zijn te koop in kookwinkels en online.
Annelène van Eijndhoven