Blog

Spruitjesstamppot-torentje met bacon

Deze spruitjesstamppot met appel en walnoten van Emilie van der Woerd wordt extra feestelijk als je er op een CedarWood ovenplank leuke torentjes van maakt en deze omwikkelt met bacon. Verwarm de stamppottorentjes de oven tot de bacon lekker knapperig wordt

Blog

Spruitjesstamppot-torentje met bacon

Deze spruitjesstamppot met appel en walnoten van Emilie van der Woerd wordt extra feestelijk als je er op een CedarWood ovenplank leuke torentjes van maakt en deze omwikkelt met bacon. Verwarm de stamppottorentjes de oven tot de bacon lekker knapperig wordt

Spruitjesstamppot-torentje met bacon

door Emilie van der Woerd

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in niet te grote stukken.

1 kg spruitjes, schoongemaakt

2 stevige appels (Elstar), geschild en in blokjes

250 g spekreepjes

1 eetlepel ketjap manis

15 g boter

100 ml melk

100 g bacon, in dunne plakjes

50 g walnoten, grofgehakt

1 ronde uitsteekvorm Ø 10 cm

CedarWood ovenplank

Bereiden

Kook de aardappelen en spruitjes met wat zout in een pan met 3 cm kokend water in 15-20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de stukken appel toe en kook ze mee.

Bak intussen in een steelpan de spekblokjes in 8-10 minuten zachtjes uit. Maal er wat peper boven en schep de ketjap erdoor. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn.

Giet de aardappelen en spruitjes af en laat ze nog heel even droog stomen. Voeg de boter en melk toe en stamp alles tot een smeuïge stamppot. Schep de spekjes erdoor.

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Zet de uitsteekvorm op de ovenplank en vul ze met de vorm  spruitjesstamppot. Strijk de bovenkant glad en trek de vorm voorzichtig omhoog. Omwikkel het stamppottorentje met een kwart van de plakjes bacon.

Maak zo nog 3 stamppottorentjes en bestrooi de bovenkant met de gehakte walnoten. Schuif de ovenplank in het midden van de oven en laat de torentjes in 15-20 minuten door en door heet worden en de bacon knapperig bruin.

Schep de stamppottorentjes met een breed pannenkoekmes voorzichtig op warme borden.

Auteur

Gastauteur

Over de auteur

De keuken van 8 breidt uit met steeds wisselende en regelmatig terugkerende gastauteurs. Culinaire vakvrouwen en -mannen die het leuk vinden af en toe een te gek recept, een bijzonder blog of een ander leuk weetje met de bezoekers van uitdekeukenvan8.nl te delen.

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.