Charlotte Kleyn is culinair historica. Eten staat bij haar op nummer één. Charlotte studeerde Frans en Geschiedenis, maar verdiepte zich tijdens het studeren steeds meer in eten en in de wereld van culinaire geschiedenis. Die culinaire belangstelling kreeg ze van huis uit mee. Ze volgde een Master Food History aan de Universiteit van Tours (Frankrijk) en in Brussel en liep stage bij Delicious magazine. Sinds 2017 werkt Charlotte fulltime als culinair schrijver, onder andere bij Het Parool, Trouw en Jan Magazine, en sinds 2020 is ze conservator van de Gastronomische Collecties bij het Allard Pierson (UvA). Charlotte schreef in 2018 samen met haar vader – Onno Kleyn – het boek Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland. En nu, 23 februari 2021, komt haar nieuwe boek uit: Trek, eten onderweg, toen en nu
Blog - 25 februari 2021
Trek, eten onderweg, toen en nu
Reikhalzend kijk ik uit naar het moment dat de stewardess de maaltijden gaat uitdelen. In de Thalys verheug ik me de hele reis om het kopje koffie dat ik in de restauratiewagen ga kopen. En als ik op een zomerse dag in het park ben, gluur ik altijd op de picknickkleedjes van mensen om me heen. Want waar ik ook ben, ik wil weten wat mensen koken, eten en drinken, waarom ze dat doen en hoe ze dat in het verleden aanpakten. Die vragen intrigeren me nog meer zodra het gaat over reizende mensen.
Lees meer