Blog

Charlotte Kleyn

Charlotte Kleyn is culinair historica. Eten staat bij haar op nummer één. Ze verdiept zich vooral in eten en in de wereld van culinaire geschiedenis. Die culinaire belangstelling kreeg ze van huis uit mee. Haar nieuwe boek heet Trek, eten onderweg, toen en nu.

Blog

Charlotte Kleyn

Charlotte Kleyn is culinair historica. Eten staat bij haar op nummer één. Ze verdiept zich vooral in eten en in de wereld van culinaire geschiedenis. Die culinaire belangstelling kreeg ze van huis uit mee. Haar nieuwe boek heet Trek, eten onderweg, toen en nu.

Charlotte Kleyn

Charlotte Kleyn is culinair historica. Eten staat bij haar op nummer één.  Charlotte studeerde Frans en Geschiedenis, maar verdiepte zich tijdens het studeren steeds meer in eten en in de wereld van culinaire geschiedenis. Die culinaire belangstelling kreeg ze van huis uit mee. Ze volgde een Master Food History aan de Universiteit van Tours (Frankrijk) en in Brussel en liep stage bij Delicious magazine. Sinds 2017 werkt Charlotte fulltime als culinair schrijver, onder andere bij Het Parool, Trouw en Jan Magazine, en sinds 2020 is ze conservator van de Gastronomische Collecties bij het Allard Pierson (UvA). Charlotte schreef in 2018 samen met haar vader – Onno Kleyn – het boek Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland. En nu, 23 februari 2021, komt haar nieuwe boek uit: Trek, eten onderweg, toen en nu

Auteur

Gastauteur

Over de auteur

De keuken van 8 breidt uit met steeds wisselende en regelmatig terugkerende gastauteurs. Culinaire vakvrouwen en -mannen die het leuk vinden af en toe een te gek recept, een bijzonder blog of een ander leuk weetje met de bezoekers van uitdekeukenvan8.nl te delen.

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.