Geroosterde spaghetti met verse tomaat
In dit blog komen een aantal dingen samen voor een lekkere spaghetti. De bezorgservice Boerschappen komt met tomaten met een plekje en voor mij is dat instant inspiratie om aan te gaan. Nu de laatste verse tomaten van het seizoen nog op de markt zijn wil ook jij, voor dat de herfst echt begint, dit
Lees meerKoken in de Big Green Egg
901 pagina’s, 320 recepten, omslag met een , inhoud ook op de zijkant gedrukt, handig los extra werkboek met alle receptuur, 8 cm dik, prachtige fotografie, duidelijke recepten… en nog veel en veel meer.
Lees meerAppels en peren!
Appels en peren! Onze volgende nieuwsbrief gaat over appels en peren. Een leuk onderwerp om eens in te duiken. Kun je wel appels met peren vergelijken?
Lees meerGelauwerd met laurier
De belangrijke rol van voedsel in ons leven hoor je terug in spreekwoorden en zie je in volksgebruiken.
Lees meerBergen: from fjord to tabel 2
Bergen: from fjord to table! Als je Bergen binnenvliegt, krijg je al een goed gevoel. De eilandjes in het water, wel of niet met gekleurde houten huizen, geven meteen dat bijzondere beeld. Althans voor mij bijzonder omdat ik nog nooit in Noorwegen ben geweest.
Lees meerBergen: from fjord to table
From fjord to table! Dat is wel de rode draad door het uitgestelde culinaire reisje naar Bergen in Noorwegen, dat Nelleke en ik begin september maakten. Iets dat je niet meteen krijgt, is vaak extra leuk en lekker. Want net als bij veel anderen zette de pandemie ook een streep door ons oorspronkelijke plan en werd dit reisje ruim een jaar uitgesteld.
Lees meerSinaasappel-amandeltaart
Naar aanleiding van mijn blog over het kikkererwtenboek deel ik ook nog graag een recept (beknopte versie) uit het boek. Het verrassende van dit recept is dat je twee hele sinaasappels (gewassen) met schil en al pureert en in de taart verwerkt. Een leuke manier om plantaardige eiwitten binnen te krijgen. Het verbaast me hoeveel
Lees meerEerste mosselautomaat in Yerseke
In België zijn mosselautomaten al langer een bekend fenomeen. Ook in Nederland neemt de populariteit van vers-automaten voor bijv. asperges, aardbeien en ijs sterk toe. Zo ontstond bij mij (Tilly) als directeur van het Nederlands Mosselbureau, het idee voor de eerster Nederlandse Mosselautomaat. Wat met asperges kan, kan ook met mosselen.
Lees meerHet neusje van de zalm
Het neusje van de zalm kan nog zo lekker zijn, je moet hem wel vers bereiden. Anders stinkt de vis een uur in de wind, zo weet iedereen die kokkerelt. Wij worden in het moderne leven overspoeld door beeld en geluid en vergeten dan wel eens dat we ook andere zintuigen hebben. Tot we de
Lees meerHet is bijna courgettetijd!
Het is courgettetijd! In de vele groentetuintjes bloeien de courgetteplanten in deze periode uitbundig en zorgen elke dag zeker voor één, twee of zelfs meer courgettes. Groene langwerpige courgettes en knalgele ronde courgette. Het is dus een uitdaging om elke dag iets anders lekkers met courgette op tafel te zetten. Hier alvast wat ideeën voor het snel en creatief omtoveren van courgette in originele en lekkere gerechten.
Lees meerEen udkv8 weekend
Afgelopen weekend ontdekte ik hoe leuk het is om een keer een menu samen te stellen met receptuur van onze site. Het resultaat was top.
Lees meerAubergine, de ideale migrant
Claron McFadden groeide op met soulfood in de Amerikaanse staat New York. In het kerkkoor viel haar zangtalent op. Zij vertrok met een beurs naar het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. En in die stad woont ze nu nog steeds, veertig jaar later, deze inmiddels wereldberoemde zangeres van levenslied en opera. Deze grootse mezzosopraan. Ze reist
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer