Blog

Aanschuiven in Brugge

Tot de pret van de voorbereiding van een stedentrip hoort voor mij steevast het opsporen van goede, redelijk geprijsde restaurants. Michelin heeft voor zaken met een goede prijs-kwaliteitverhouding een speciale aanduiding. Niet een ster, maar een ‘biebje’, een bib Gourmand. Je kunt op Michelin-sites het filter ‘bibje’ toepassen – visueel vertaald met het rode lachende hoofd van het Michelinmannetje – en je krijgt een overzicht van de erkende restaurants op dit vlak.

Blog

Aanschuiven in Brugge

Tot de pret van de voorbereiding van een stedentrip hoort voor mij steevast het opsporen van goede, redelijk geprijsde restaurants. Michelin heeft voor zaken met een goede prijs-kwaliteitverhouding een speciale aanduiding. Niet een ster, maar een ‘biebje’, een bib Gourmand. Je kunt op Michelin-sites het filter ‘bibje’ toepassen – visueel vertaald met het rode lachende hoofd van het Michelinmannetje – en je krijgt een overzicht van de erkende restaurants op dit vlak.

Aanschuiven in Brugge

Foto: Piet De Kersgieter

Tot de pret van de voorbereiding van een stedentrip hoort voor mij steevast het opsporen van goede, redelijk geprijsde restaurants. Michelin heeft voor zaken met een goede prijs-kwaliteitverhouding een speciale aanduiding. Niet een ster, maar een ‘biebje’, een bib Gourmand. Je kunt op Michelin-sites het filter ‘bibje’ toepassen – visueel vertaald met het rode lachende hoofd van het Michelinmannetje – en je krijgt een overzicht van de erkende restaurants op dit vlak.

Niet alle bib-restaurants zijn even memorabel. Je hebt er zaken bij die een driegangen bibmenu van € 39 aanbieden in de marge van een kaart die nogal prijzig is. Die 39 euro is de prijslimiet die Michelin stelt. Maar in andere restaurants staat het bib-menu model voor de hele kaart: verrassende gerechten voor een haalbare prijs, soms nog wel minder dan € 39.

Ik kwam er een tegen in Brugge: Locàle (www.locàle.be; Ezelstraat 21). Het is een kleine zaak, informeel, gezellig, die van woensdag tot en met zaterdag open is. De kaart volgt de seizoenen en gebruikt voornamelijk lokale bioproducten.  Na 18 jaar het gerenommeerde Kok au Vin gerund te hebben besloot eigenaar Jurgen Aerts tot een nieuwconcept: Sharing Food. Genieten van samen tafelen nu het weer kan.

Wij begonnen onze viergangenlunch met een garnalenkroket, lekkerder dan ooit. Gevolgd door mosselen, pompoen en parelhoen. Allemaal prachtig opgediend. Daarbij een glas heerlijke wijn. Het was smullen geblazen.

Locàle by Kok au Vin – is zo’n zaak die je bijblijft, misschien nog wel meer dan een sterrenrestaurant. Iedereen kan hier goed terecht, ook vegetariërs. Niet voor toeristeneten, maar voor eerlijke Vlaamse kost met een internationaal tintje. Reserveren aanbevolen, het restaurant was vol op de woensdag dat wij er waren.  Tel: ( +32) 50339521

Auteur

Annelene van Eijndhoven

Over de auteur

Annelène van Eijndhoven, kok en schrijver van kookboeken.
Mijn hele leven stond en staat in het teken van koken en eten. Beroepsmatig als diëtist, docent, kok, ontwikkelaar van recepten en (mede)schrijver van kookboeken en de receptenrubriek van de NRC.
Als hobby: lid van kookgroepen, cateraar in persoonlijke kring, kookraadsvrouw voor kinderen of voor oudere buurtgenoten die koken willen leren. En ik ben natuurlijk een genieter, steeds in voor nieuwe culinaire ervaringen.

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.