Een kookboek maken van 904 pagina’s is een behoorlijke team-klus. Van chef tot ontwerper en van fotograaf tot auteur en iedereen die daartussen zit. Maar hoe mooi is het om uiteindelijk het resultaat in je handen te houden. Een boek waar veel mensen heel hard aan gewerkt hebben met als enige doel iets heel bijzonders te maken. Nou dat is gelukt. Ik heb er teksten voor geschreven en redactiewerk gedaan; een bescheiden, maar mooie rol.
Vanaf het moment dat ik het boek Modus Operandi in mijn handen had, was ik helemaal verkocht. En ik ga even opscheppen. Het begint al met het omslag waarin bij elk exemplaar met een laserstraal een BBQ-rooster is gemaakt, dan de hoofdstukken die ook op de voorzijde zijn gedrukt, het losse werkboek waar alle recepten nog een keer in staan en de hoes waarmee deze twee omhuld zijn. En dat is alleen nog maar de buitenkant, want ik weet zeker dat zowel de fotografie als de receptuur, de inleidende teksten en alle culinaire informatie ervoor zorgen dat je aan de slag gaat. Het boek stimuleert ook om niet alleen in de zomermaanden van een buiten kooktoestel te genieten. Juist in de winter geeft het die extra dimensie.