Cooking method: Oven

Lunch - 6 januari 2017

Traktatie-cadeautjes met saucijzengehakt

Door het deegstrikje wordt dit simpele borrelhapje omgetoverd tot een speciaal eetgeschenk. Dit gerecht is ideaal voor kinderen om in het weekend, op de woensdagmiddag of tijdens de vakantiedagen te laten maken. Alleen bij de strikjes kunnen ze wel wat hulp gebruiken, want dat is een een beetje een priegel karweitje.

Lees meer
Hoofdgerecht - 30 december 2016

Gevulde spaghettipompoen met gebakken uien

Voor dit gerecht wordt een spaghettipompoen gebruikt. Deze pompoen heeft zijn naam te danken aan de structuur van zijn vruchtvlees. Dit ziet er na het bereiden uit als spaghetti maar heeft vanzelfsprekend wel de smaak van pompoen. Helaas kom je deze pompoensoort niet vaak tegen in de winkels. Hooguit een keer bij een natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt. Vreemd eigenlijk want hij groeit in ons klimaat net zo goed al alle andere pompoenen. Dus heb je een stuk tuin over dan is het zeker de moeite waard op een paar zaden in de grond te stoppen. Met een beetje geluk kun je net als ik nog ver in de winter genieten van deze lekkere pompoenen. Hoofdgerecht 2-3 personen Bereidingstijd: ca. 25 min. Oventijd: ca. 45 min.

Lees meer
Hoofdgerecht - 30 december 2016

Geroosterde groenten met halloumi

In dit gerecht wordt halloumi gebruikt. Deze van oorsprong Cypriotische geitenkaas is, omdat hij niet smelt tijdens verhitting, uitermate geschikt om te grillen, frituren en te bakken. Halloumi een behoorlijk zoute kaas en wordt gemaakt van koeien, geiten en schapenmelk. Er is ook halloumi gemaakt van koeienmelk. Je kunt halloumi onder andere kopen bij Turkse winkels. Ook granaatappelmelasse en sumak kun je bij Turkse winkels kopen. Hoofdgerecht 2 personen Bereidingstijd: ca. 25 min. Oventijd: ca. 30 min.

Lees meer
Fingerfood - 27 december 2016

Mistletoe bakjes

9 grote plakken Amerikaanse bacon geitenkaas cranberry’s rucola Verhit de oven tot 200 graden. Draai een mini muffin vorm (12 muffins) om en zet op een bakblik. Zo voorkom je dat het afdruipende baconvet op de bodem van de oven komt. Mocht je geen muffin vorm hebben, dan kun je vast zelf iets bedenken als

Lees meer
Bijgerecht - 9 december 2016

Spaghetti Squash

De hoeveelheid pompoenen/squash die je in Amerika tegenkomt, is enorm. Zelfs in het toch warme Florida kijkt iedereen ernaar uit dat het seizoen er weer is. Voor mij heeft deze groentesoort vooral te maken met koud weer, open haard en soep. Op de farmers markt kiezen we de Spaghetti squash (spaghetti kalebas) uit, een grote gele ovale bal. Dit is voor mij de eerste keer, althans bewust, dat ik de spaghetti squash klaarmaak. En… ik ben meteen een fan. Simpel van smaak, maar met de knoflook en de kaas, maak je er een gerecht waar ook kinderen meteen gek van zijn.

Lees meer
Bijgerecht - 9 december 2016

Gebarsten tomaten en champignons

Dit is misschien wel het simpelste recept dat ik ooit gemaakt heb, maar ik vond het perfect.  Ook omdat het ingrediënten zijn die ik bijna altijd wel in huis heb. Het recept komt van chef Suzy Smith van Pub 32 in Sarasota, Florida.

Lees meer
Hoofdgerecht - 9 december 2016

Kippendij met gemarineerde artisjokken

Om zoveel mogelijk smaak uit de kippendijen te krijgen, wordt de huid van de kip eerst knapperig gebakken en daarna in vocht in de oven gegaard.  

Lees meer
Vis - 2 december 2016

kabeljauw met quinoa uit de oven

ANDERE VIS Natuurlijk kun je de kabeljauw hier door andere vissoorten vervangen. Laat je inspireren door wat de visman je te bieden heeft. Dit gerecht smaakt ook super met bijvoorbeeld zeebaarsfilet.

Lees meer
Hoofdgerecht - 18 november 2016

Grieks gekruide aubergine uit de oven

Aubergine op deze manier bereidt, krijgt een heerlijke vlezige structuur. De kruiden trekken de smaak naar de winter toe.

Lees meer
Hoofdgerecht - 18 november 2016

Italiaanse pompoentaart met Provolone

Het gebeurde me regelmatig dat de bodem van mijn hartige taart niet gaar was. Nu ik de bakplaat in de oven heet laat worden en mijn metalen taartvorm op de hete bakplaat zet, is het deeg altijd gaar.

Lees meer
Hoofdgerecht - 11 november 2016

Prei tortilla

Winterprei is iets stugger dan de prei die je in de zomer koopt. Zachtjes gaar stoven in een beetje boter, verwerkt in een pastasaus of ovenschotel komt de winterprei goed tot zijn recht. Voorbereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 30 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 11 november 2016

Stinco di maiale – varkenspoten uit de oven

Een paar jaar geleden at ik in het Italiaanse Fano stinco di maiale, varkenspoot zoals ik nog nooit gegeten had. Met een heerlijke saus, in de oven gegaard en met fijne vrienden smulden we van zacht gegaarde varkenspoten! Het was zo smakelijk dat ik dit gerecht thuis nog eens wilde proberen. Het resultaat wil ik graag met jullie delen. Met dank aan Onno Kleyn die mij als tip gaf soffritto – de Italiaanse drie-eenheid (ui, wortel, bleekselderij) - als basis te gebruiken. Voorbereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 1½ uur

Lees meer