Hoofdgerecht

Geroosterde groenten met halloumi

Hoofdgerecht

Geroosterde groenten met halloumi

In dit gerecht wordt halloumi gebruikt. Deze van oorsprong Cypriotische geitenkaas is, omdat hij niet smelt tijdens verhitting, uitermate geschikt om te grillen, frituren en te bakken. Halloumi een behoorlijk zoute kaas en wordt gemaakt van koeien, geiten en schapenmelk. Er is ook halloumi gemaakt van koeienmelk. Je kunt halloumi onder andere kopen bij Turkse winkels. Ook granaatappelmelasse en sumak kun je bij Turkse winkels kopen.

Hoofdgerecht 2 personen
Bereidingstijd: ca. 25 min.
Oventijd: ca. 30 min.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen 7 min. in water met zout. Verwarm de oven voor tot 230 °C. Snijd het loof van de wortels maar laat een klein stukje groen zitten. Boen de wortels schoon en halveer ze in de lengte. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Haal de pitten uit de granaatappel. Pel de knoflook. Snijd de haloumi in 6-8 plakjes en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Druppel 3 el olie over de groenten en aardappelen, bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster ze in 30 min, bruin en beetgaar.
  3. Roer de granaatappelpitten met de uitgeperste knoflook, 2 el van de olie de azijn, de melasse en peper en zout naar smaak door elkaar. Bak de plakjes kaas in de rest van de olie aan beide kanten bruin. Leg ze op de geroosterde groenten, lepel het granaatappeldressing erover en bestrooi met de koriander.

Geroosterde groenten met halloumi

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer