Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 200 graden. Draai een mini muffin vorm (12 muffins) om en zet op een bakblik. Zo voorkom je dat het afdruipende baconvet op de bodem van de oven komt. Mocht je geen muffin vorm hebben, dan kun je vast zelf iets bedenken als vorm. Met kleine glaasjes moet het volgens mij ook lukken.
- Vet of spray de bovenkant van de omgekeerde muffin vorm in.
- Snijd 6 van de plakken bacon doormidden en de resterende 3 plakken in 4 gelijke porties. Leg een van de kleine stukjes bacon op de ingesmeerde muffin vorm en neem een van de langere en rol dat rond de zijkant van de muffinvorm met zoveel mogelijk overlapping. Prik vast met een tandenstoker.
- Bak de bacon ca. 25 minuten in de oven tot bruin, maar niet te knapperig (dan krimpt de bacon teveel en is het bakje moeilijk van de muffinvorm te halen).
- Laat 5 minuten afkoelen en maak ze dan voorzichtig los. Laat even op keukenpapier uitlekken.
- Als de baconbakjes goed afgekoeld zijn, kun je ze vullen. Op de foto zijn ze gevuld met geitenkaas, cranberry’s en rucola, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk groot. Guacamole is ook een populaire vulling voor deze bakjes.