Recepten

Hoofdgerecht – 8 april 2016

Sliders met pulled pork

Sliders zijn kleine (hamburger)broodjes. Er zijn een aantal verklaringen voor de naam slider. Om er een paar te noemen: ze glijden makkelijk in de mond als ze vet zijn: je kunt ze makkelijk eten omdat ze klein zijn; ze glijden makkelijk uit het doosje als je ze gekocht hebt bij de White Castle hambugerketen (waar ze in 1940 nog 5 cent kosten). Officieel zijn deze verklaringen allemaal niet. Ik ken ze van de avonden dat we de Super Bowl kijken en er altijd sliders, gegrilde kippenpootjes en dips op tafel staan. De sliders in dit recept zijn gevuld met pulled pork. Een echte hype op het moment; pulled pork, pulled beef of pulled chicken, je kunt het op veel plekken kopen. Wat ik wel zeker weet is, dat het vlees oorspronkelijk op de bbq gegaard wordt, maar omdat ik mijn grote bbq de deur uit heb gedaan, doe ik het, zoals veel mensen, in de oven. En dat gaat prima. Maak vooral een grote hoeveelheid, ideaal als je veel mensen verwacht. En wat je teveel hebt, kan makkelijk ingevroren worden.

Lees meer
High-tea – 4 april 2016

Shortbread met ras el hanout

Heb je al eens shortbread met gmaakt? Shortbread is een kruimelig, Schots biscuit en heeft een lekkere botersmaak. Je kan het deeg dun uitrollen of in een vorm uitdrukken. Met een mes verdeel je het dan in punten of stukjes zodat je de koek na het bakken makkelijk in stukken kunt breken. In dit recept gebruik ik ras el hanout voor zoete gerechten die ik kreeg van culivriendin Nadia Zerouali. Ras el hanout betekent letterlijk ‘het hoofd van de winkel’ en geen enkele rash el hanout is hetzelfde. In deze zoete versie zit onder andere komijn, kardemom, kaneel, anijs, venkel en gember. Geen ras el hanout in huis, neem dan anijs, venkel of kardamomzaadjes. Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 40 minuten Voor 24 stukjes

Lees meer
1 april 2016

Spinazierisotto met doperwtjes en tomaatjes

2 300 g verse bladspinazie 150 g diepvries doperwtjes 3 el olijfolie 1 kleine ui, fijngesnipperd 150 g risottorijst (aborio) 75 ml droge witte wijn 400 ml kippen-of groentenbouillon 250 g cherrytomaatjes aan trosjes 2 el verse basilicum, fijngehakt 50 g pecorino, versgeraspt keukenmachine Verwarm de oven voor op 240 °C. Maal de spinazie in

Lees meer
1 april 2016

Kaasquiche met venkel en asperges

350 g groene asperges 1 venkelknol 8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid 100 g gegrilde achterham 5 eieren 125 ml slagroom nootmuskaat 150 g belegen boerenkaas, geraspt bakvorm 30 x 20 cm groot stuk bakpapier Snijd de houtachtig uiteinden van de asperges, zorg dat hierna alle asperges even lang zijn. Schil met een dunschiller alleen de harde

Lees meer
Hoofdgerecht – 1 april 2016

‘Broodje’ oesterzwamburger speciaal

2 150 g oesterzwammen 40 g havermout 4 tl ras el hanout 5 el olijfolie 4 plakjes diepvries filodeeg, ontdooid 1 eetrijpe avocado sap van 1/2 citroen 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes 3 boswortels, in juliennereepjes 1 gele paprika, in dunne reepjes 40 g rucola keukenmachine bakplaat bekleed met bakpapier Hak in de keukenmachine

Lees meer
Hoofdgerecht – 1 april 2016

Paprika gevuld met broccoli en zalm

2 250 g broccoli 2 el olijfolie 1 kleine ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 2 el verse oregano, fijngehakt 100 g jongbelegen geitenkaas, geraspt 2 grote rode of gele paprika’s 100 g verse zalmfilet, in 2 lange plakken keukenmachine 2 kleine ovenschaaltjes, ingevet Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk met een

Lees meer
Hoofdgerecht – 1 april 2016

Courgettespaghetti met tomaten-paprikasaus en halloumi

2 1 kleine ui 1 grote teen knoflook, fijngehakt 1 groterode punt paprika, in kleine blokjes 1 el milde paprikapoeder 250 g cocktailtomaten, in stukken 2 el verse oreganoblaadjes 2 middelgrote courgettes sap en rasp van 1/2 onbespoten citroen 6 plakken halloumi spiraalsnijder staafmixer Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui

Lees meer
Hoofdgerecht – 1 april 2016

Paksoi met wortel en kruidige kikkererwten

2 1 grote struik paksoi 3 el rijstolie of andere neutrale olie 2 tenen knoflook 1 el verse gember, geraspt 1 el verse rode peper, fijngehakt 1 grote rode ui, in dunne partjes 4 boswortels, schuin in dunne plakjes 75 g geroosterde kikkererwten (toko) 2 el Japanse sojasaus 1 el sesamolie Breng in een pan

Lees meer
1 april 2016

Zwarte linzen met geroosterde venkel en radijsjes

2 1 biologische sinaasappel 1 venkelknol 0,5 bosje radijs 1 el verse tijmblaadjes 4 el olijfolie 1 teen knoflook, fijngehakt 125 g zwarte linzen, gewassen en uitgelekt 0,5 el fijne (dragon)mosterd 1 bosuitje, in ringetjes 1 el verse dragon of bladpeterselie, fijngehakt Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de sinaasappel en snijd 1

Lees meer
28 maart 2016

Roze gevulde eitjes

Eigenlijk zijn gevulde eitjes heel lekker maar wie durft er nog zo’n ouderwets borrelhapje op tafel te zetten? Met en beetje bietensap maak je er in een handomdraai mooie gevulde eieren van. Zo zijn die zestiger jaren eitjes ineens heel 2016! Voor 10 stuks Wachttijd: 1 uur Bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
26 maart 2016

Vijgen-dadels bonbons met pistachenootjes

Super goeie snack voor kinderen als ze van nootjes houden. Geef ze mee als 10 uurtje in een vrolijk papieren mini cupcakevormpje. En natuurlijk altijd lekker voor bij de thee of koffie.

Lees meer
Hoofdgerecht – 25 maart 2016

Raapstelen- en knolselderijstamppot met fenegriek-geitenkaas

Voor Paul, mijn man was het pas echt voorjaar als er weer raapstelen waren. Hij was er gek op! Zeker als ik er een stamppotje van maakte. De combinatie met knolselderij is heerlijk, die is ook minder zwaar, bevat minder koolhydraten dan aardappel en de smaak gaat heel goed samen met die van de raapsteeltjes. Ook de smaak van fenegriek in de geitenkaas is heel fijn in deze stamppot. Hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 5 minuten, bereidingstijd ca. 20 minuten

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer