Hoofdgerecht

Sliders met pulled pork

Hoofdgerecht

Sliders met pulled pork

Sliders zijn kleine (hamburger)broodjes. Er zijn een aantal verklaringen voor de naam slider. Om er een paar te noemen: ze glijden makkelijk in de mond als ze vet zijn: je kunt ze makkelijk eten omdat ze klein zijn; ze glijden makkelijk uit het doosje als je ze gekocht hebt bij de White Castle hambugerketen (waar ze in 1940 nog 5 cent kosten). Officieel zijn deze verklaringen allemaal niet. Ik ken ze van de avonden dat we de Super Bowl kijken en er altijd sliders, gegrilde kippenpootjes en dips op tafel staan. De sliders in dit recept zijn gevuld met pulled pork. Een echte hype op het moment; pulled pork, pulled beef of pulled chicken, je kunt het op veel plekken kopen. Wat ik wel zeker weet is, dat het vlees oorspronkelijk op de bbq gegaard wordt, maar omdat ik mijn grote bbq de deur uit heb gedaan, doe ik het, zoals veel mensen, in de oven. En dat gaat prima.
Maak vooral een grote hoeveelheid, ideaal als je veel mensen verwacht. En wat je teveel hebt, kan makkelijk ingevroren worden.

Bereidingswijze

  1. Doe de tomaten met vocht, rode pepers en de 5 hele knoflooktenen in de keukenmachine en maal tot een saus.
  2. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de uien met een snuf zout glazig. Voeg dan de koriander, komijn, 1 theelepel versgemalen peper, de bruine suiker en het glas rode wijn azijn toe. Meng en giet de tomatensaus uit de keukenmachine erbij. Breng de saus al roerend aan de kook, laat hem iets indikken en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven tot 100 graden, zout het vlees licht en besmeer een grillpan met wat olie. Schroei het vlees aan alle kanten even dicht en leg het in een pan met deksel die ook in de oven kan. Giet de helft van de saus erover. Bewaar de rest om door het gare vlees te mengen. Sluit het deksel en laat het vlees ca. 6 uur in de oven garen. Voor mij zijn de pannen van Le Creuset ideaal voor dit soort gerechten.
  4. Het vlees is nu super zacht. Leg het op een snijplank, trek het vlees met twee vorken uit elkaar en schep in een schaal. Meng het gare vlees met een deel van de overgebleven tomatensaus.
  5. Vul nu de broodjes of laat de gasten dit zelf doen. Schep op de onderkant van elk broodje flink wat pulled pork en beleg met coleslaw. Klap het broodje dicht en ga genieten. De rest van de saus kun je er nog los bij serveren.

Sliders met pulled pork

Ingredi├źnten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer