Hoofdgerecht

Lentestamppotje met raapsteeltjes, gegrilde courgettes en kipspiesjes

Hoofdgerecht

Lentestamppotje met raapsteeltjes, gegrilde courgettes en kipspiesjes

Het jonge blad van koolraap, meiknolletjes en Chinese kool wordt in het voorjaar verkocht als raapsteeltjes. Ze zijn lichtpittig van smaak. Ze kunnen als spinazie worden bereid of gewokt. Vaak worden ze rauw gegeten.

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de kipfilets in stukjes en rijg ze aan de satéstokjes, bestrijk ze met olie, strooi er zout en peper over en grill ze in een grillpan in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar.
  2. Snijd de courgette in plakken, bestrijk die met een kwastje met olie en grill ze in 8 – 10 minuten gaar.
  3. Verwijder de worteltjes van de raapstelen en snijd de rest klein. Roerbak de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn. In een vergiet laten uitlekken en dan fijn snijden.
  4. Maak een stamppotje van de afgegoten aardappels, spinazie, raapsteeltjes en eventueel een scheutje melk of klontje boter. Breng met zout en peper op smaak. Serveer de courgette en kipspiesjes erbij.

Tip: gebruik een koekenpan als u geen grillpan heeft.

Lentestamppotje met raapsteeltjes, gegrilde courgettes en kipspiesjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer