Hoofdgerecht

Vegetarische Reuben Sandwich

Hoofdgerecht

Vegetarische Reuben Sandwich

De originele Reuben Sandwich bestaat uit 2 sneetjes rye bread (een soort licht roggebrood) besmeerd met Russian dressing (mayonaise vermengd met een aantal zure ingrediënten zoals pickles, zure room en mierikswortel) en belegd met zuurkool, corned beef (gekookt rundvlees) en Gruyère kaas. In Nederland gebruiken we vaak pastrami (gerookt rundvlees) in plaats van corned beef.
Omdat ik niet elke dag vlees wil eten, is deze versie met rode biet een mooi alternatief.

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de mayonaise met de ketchup, koriander, Worcestershire saus en het citroensap. Breng de dressing op smaak met zout en peper
  2. Verhit de grill in de oven. Leg de sneden brood op het bakblik en besmeer ze met de boter. Zet het bakblik in de oven op ongeveer 16 cm onder de grill en laat ze in 2 minuten licht roosteren.
  3. Haal het bakblik uit de oven en leg vier sneden op je werkvlak. Draai de andere vier om op het bakblik en besmeer met de dressing. Verdeel er nu de biet, zuurkool en de kaas over en zet het bakblik weer terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
  4. Haal ze uit de oven en dek af met de andere sneden brood.
  5. Geef er een volle soep bij en je maaltijd is compleet.
  6. *Ik heb vaak geroosterde bietjes in voorraad. Als je toch aan het koken bent is het niet veel moeite om ze in de oven te roosteren.
  7. Stukken aluminiumfolie afscheuren, daarop de gewassen bietje zonder loof leggen, insmeren met olijfolie en met zout en peper bestrooien. Aluminiumfolie dichtvouwen en in een oven van 180 graden 1 uur roosteren. Af laten koelen en schillen. Ze zijn dan klaar voor gebruik en goed houdbaar in de koelkast.
  8. Je kunt eventueel nog kruiden aan de pakketjes toevoegen.

Vegetarische Reuben Sandwich

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer