Schorseneren met tomatensaus

Door Annelene van Eijndhoven  

april 13, 2016

Schorseneren werden ooit ‘armeluis asperges’ genoemd, ten onrechte. Het zijn lange dunne wortels met een donkere, vaak zanderige schil. Bij het schillen krijg je vuile, plakkerige handen; daarom hebben ze ook wel de bijnaam ‘keukenmeidenverdriet’. Schil ze met keukenhandschoenen aan en je merkt er niks van.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten

400 g schorseneren

2 el azijn of scheutje melk

1 sjalotje, gesnipperd

1 el olie

1 blik gepelde tomaten

½ tuinkruidenbouillontablet

3 el fijngesneden platte peterselie

zout, peper

Bereidingswijze

1Schil de schorseneren, was ze, snijd ze in stukken en bewaar ze tot gebruik in koud water met wat azijn of melk (tegen verkleuren).

2Breng water met 1 lepel azijn of scheutje melk en wat zout aan de kook. Voeg de schorseneren toe en kook ze in ca. 20 minuten gaar.

3Maak intussen de saus: fruit de sjalotsnippers 2 minuten in olie op matig vuur. Verwijder eventuele harde kroontjes van de tomaten en doe de tomaten met het halve bouillontablet in de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de saus en breng hem op smaak met zout, peper en 2 el peterselie.

4Giet de schorseneren af en schenk de saus erover. Strooi er de rest van de peterselie over.

5Lekker met een gekookt aardappeltje en gehaktballetjes of tartaar.

Tip: u kunt voor de saus 3 dl passata di pomodoro gebruiken.

00:00

1 Reactie

Bedida

januari 28, 2020

Erg lekker

All fields and a star-rating are required to submit a review.