Laat je niet afleiden door de kooktijd en het aantal ingrediënten. Het is een simpele manier om kikkererwten eens anders klaar te maken. De geraspte sinaasappelschil als garnering geeft het gerecht net dat laatste beetje extra. Vergeet ook de yoghurt er niet bij te serveren, heerlijk. Een ideaal gerecht als iemand geen vlees wil eten. Dan kun je eventueel wat rucola op de kikkererwten leggen.
Bereidingswijze
- Laat de kikkererwten volgens de aanwijzingen een nacht weken en kook ze daarna met de laurierblaadjes en 2 gepelde knoflooktenen 50 minuten in het weekwater. Voeg er dan wat zout aan toe en laat nog 10 minuten koken. Zorg dat ze nog wel beet hebben. Laat ze in het kookwater staan.
- Snijd de ui doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Hak de rest van de knoflook fijn.
- Verhit in een braadpan wat olijfolie en bak de uien en knoflook met de kummel een paar minuten, zonder dat ze verkleuren.
- Voeg de tomaten, de afgegoten kikkererwten, rozijnen en het kaneelstokje toe. Zout lichtjes en laat 45 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Let op dat de saus niet droog kookt. Giet er anders wat water bij.
- Pocheer de eieren. Breng in een ruime pan water aan de kook (ca. 8 cm hoog). Breek het ei in een kommetje. Zet het vuur lager en giet de azijn in het kokende water. Roer met een lepel of garde langs de rand van de pan zodat er een kolk ontstaat. Laat het ei precies in de kolk terechtkomen en blijf rustig roeren zodat de kolk blijft bestaan en het wit zich beter om het geel vormt. Kook het ei 2 minuten. Schep het ei er met de schuimspaan uit, laat in koud water schrikken en leg op een bord. Pocheer zo ook de rest van de eieren.
- Snijd de chorizo in schuine plakjes en bak ze in een paar minuten gaar.
- Voor het opdienen de eieren 1 minuut in heet water opwarmen. Verdeel de kikkererwten over 4 borden, leg het gepocheerde ei erop en verdeel de plakjes chorizo over de borden. Rasp wat sinaasappelschil hierover en serveer met yoghurt en verse korianderblaadjes.