Slawraps of taco’s met Mexicaans gehakt
Wat in een taco kan, kan ook in een slablad. De bladeren van ijsbergsla lenen zich goed om te vullen. Met koude of warme vullingen. Ook leuk voor een picknick.
Lees meerVenkelstamppotje met gegrilde kabeljauw
Ook in de zomer is een stamppotje lekker. De vis mag ook op de barbecue worden bereid.
Lees meerGegrilde radicchio met spek
Een variatie op dit gerecht at ik in Ravenna. Radicchio bedekt met een dikke laag gesmolten kaas. Dit recept is lichter.
Lees meerGegrilde en gegratineerde courgettes
In Belgie kocht ik onlangs een grillpan. Sindsdien lukt het grillen van vis, vlees en groenten beter. Vandaag 2 kleuren courgette.
Lees meerPanna cotta van frambozen met chocolade
Dit is voor mij de ultieme zomerverwennerij. Het liefst maak ik het van frambozen uit eigen tuin, maar helaas is de oogst niet altijd zo overvloedig. Ook dit jaar valt het een beetje tegen dus gaan er frambozen van de lokale teler bij. Qua chocolade vind ik een mooie melkchocolade het lekkerst, maar puur kan ook.
Lees meerSpaanse tortilla met zoete aardappel
Een Spaanse aardappeltortilla smaakt ook prima met zoete aardappel. Deze versie maak je makkelijk in de oven. Serveer met een lekker zomerse salade van tomaat met veel peterselie en kappertjes.
Lees meerSpinazie met ei en mozzarella
Dit is echt zo’n snel ‘door de week’recept met ingrediënten die je in huis hebt en waarvan je meteen weet, dit maken we vaker!
Lees meerZomerse kabeljauw met knoflookspaghetti
In deze zomerse ovenschotel komen veel ingrediënten van de andere recepten van deze week weer terug. Dit is een prima gerecht om restjes groenten te verwerken en schoon schip te maken voor een nieuwe week.
Lees meerPakketje met kip, citroen en olijven
Een makkelijk begin van de week, maak deze pakketjes al zondagavond klaar en bewaar ze in de koelkast. Thuis uit je werk schuif de schaal met pakketjes koud in de oven en laat de pakketjes met de oven mee op temperatuur komen.
Lees meerKikkererwtenpizza met aubergine
Zaterdagavond is in veel huisgezinnen ‘pizza-avond’. In dit recept heb ik in het kader van het jaar van de boon – gepureerde kikkererwten in het deeg verwerkt, voor meer vezels, eiwitten en vitamines! En voor meer smaak!
Lees meerRabarbertaart met vanille
Rabarber is het hele jaar te koop maar eigenlijk mag je rabarber uit eigen moestuin ongeveer tot de langste dag trekken. Daarna moet de plant net als de aspergeplanten weer energie op doen voor het volgende jaar. Ik heb echter zoveel rabarber staan dat ik die wet met voeten treed en eerlijk gezegd merk ik niet dat mijn rabarber het jaar erop minder groeit. Er worden dus veel gerechten met rabarber gemaakt. Deze rabarberkruimeltaart is een van onze favorieten. Bereidingstijd: 40 minuten incl. wachttijd Oventijd: 30 minuten Voor 6-8 punten
Lees meerGazpacho met geroosterde paprika
Gazpacho is een van mijn favoriete koude soepen. Voor extra diepte in smaak maal ik er meestal ook geroosterde paprika door. Heerlijk voor een zomerse maaltijd zeker als je er bijvoorbeeld Seranoham op geroosterd brood bijgeeft.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer