Nagerecht

Panna cotta van frambozen met chocolade

Nagerecht

Panna cotta van frambozen met chocolade

Dit is voor mij de ultieme zomerverwennerij. Het liefst maak ik het van frambozen uit eigen tuin, maar helaas is de oogst niet altijd zo overvloedig. Ook dit jaar valt het een beetje tegen dus gaan er frambozen van de lokale teler bij. Qua chocolade vind ik een mooie melkchocolade het lekkerst, maar puur kan ook.

Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water
  2. Schenk de slagroom in een pannetje, voeg de suiker en de citroenschil toe en verwarm totdat de suiker opgelost is. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in het chocolade-roommengsel. Laat het roommengsel afkoelen tot lauw. Verwijder de citroenschil
  3. Wrijf de frambozen door een zeef en meng de puree met de likeur goed door de room. Proef en voeg eventueel nog wat poedersuiker toe.
  4. Schenk het panna cottamengsel in de glaasjes en laat het in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven. Schaaf vlak voor serveren royaal chocolade over de panna cotta.

Je kunt de frambozenlikeur vervangen door eau de vie van frambozen of eventueel een zwarte bessenlikeur.

Panna cotta van frambozen met chocolade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer