Hertenbiefstuk met druivensaus, pastinaakpuree, rode kool en ontbijtkoekkrokant
Dit gerecht kan je van tevoren maken. Bak op het laatst de biefstuk. De pastinaakpuree wordt romig door de witte chocolade.
Lees meerPompoensoep met gember en bietenboompjes
In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwen bekend om de goede werking op de maag en de spijsvertering. Maak een dunnere soep met meer bouillon als het als voorgerecht wordt gegeten of een dikkere soep als u hem eet na een lekkere wandeling als lunch.
Lees meerGestoomde vis
Mocht je vergeten zijn hoe een simpel gestoomd stukje visfilet smaakt, probeer dit recept dan maar. Ik heb de lokale tarbot gebruikt, maar kabeljauwstaart, heilbot of een andere stevige witte vis smaakt net zo puur, zolang de kwaliteit van de vis top is.
Lees meerSpaghetti Squash
De hoeveelheid pompoenen/squash die je in Amerika tegenkomt, is enorm. Zelfs in het toch warme Florida kijkt iedereen ernaar uit dat het seizoen er weer is. Voor mij heeft deze groentesoort vooral te maken met koud weer, open haard en soep. Op de farmers markt kiezen we de Spaghetti squash (spaghetti kalebas) uit, een grote gele ovale bal. Dit is voor mij de eerste keer, althans bewust, dat ik de spaghetti squash klaarmaak. En… ik ben meteen een fan. Simpel van smaak, maar met de knoflook en de kaas, maak je er een gerecht waar ook kinderen meteen gek van zijn.
Lees meerDonuts met vanilleglaze
De aller, allerlekkerste donuts die ik ooit gegeten heb, komen van de Farmhouse Market hier in Sarasota. Deze melt-the-the-mouth donuts hadden helemaal niets te maken met de keten Dunkin Donuts of bij de supermarkt gekochte exemplaren. Helaas kan ik het recept niet geven omdat ik niet echt een expert in bakken ben, maar ook omdat ik hier niet echt iets kan uitproberen. Eigenlijk hoop ik dat college Marijke Sterk me misschien kan helpen. Zij is degene uit de keuken van 8, die de lekkerste broden maakt.
Lees meerGebarsten tomaten en champignons
Dit is misschien wel het simpelste recept dat ik ooit gemaakt heb, maar ik vond het perfect. Ook omdat het ingrediënten zijn die ik bijna altijd wel in huis heb. Het recept komt van chef Suzy Smith van Pub 32 in Sarasota, Florida.
Lees meerKippendij met gemarineerde artisjokken
Om zoveel mogelijk smaak uit de kippendijen te krijgen, wordt de huid van de kip eerst knapperig gebakken en daarna in vocht in de oven gegaard.
Lees meerSpaghetti tulband
Dit is voor mij echt een onverwacht gerecht. Niet zozeer de ingrediënten als wel de manier van klaarmaken. Ideaal als je iets gaat maken voor een aantal vrienden. Ook perfect van te voren klaar te maken, zodat je alleen de oven nog nodig hebt om deze tulband op tafel te zetten. Een simpel gerecht, gewoon fun!
Lees meerGeroosterde clams
Een ‘uit de losse pols’ recept. We aten deze clams als een soort apetizer op Thanksgiving, een traditie die Toni al jaren voor zijn vrienden op tafel zet. Ik zou 2 netjes clams bij de vishandel kopen, dan heb je een mooie hoeveelheid voor 4-6 personen. Dat is ongeveer een bakblik vol.
Lees meerBurger van eend met gekonfijte sinaasappel, tijm en witlof op maïstoast
De gekonfijte sinaasappel voor dit recept komt uit Arabia, het eerste boek dat Nadia Zerouali en Merijn Tol maakten over de Arabische keuken. 3 biologische handsinaasappels die met schil in parten zijn gesneden worden eerst 5 minuten in ruim kokend water gekookt. Vervolgens gaan ze in hete suikerstroop, gemaakt van 1 liter water waarin 500 g suiker is opgelost en waaraan 1 eetlepel kaneelpoeder is toegevoegd. Op een heel laag vuur zijn ze in ca. 1 uur klaar om in de stroop af te koelen. Ze blijven weken goed dus ik gebruik ze telkens in nieuwe gerechtjes. Natuurlijk heb ik ze gegeten in de Tajine met lamsvlees waar Nadia en Merijn dat aangeven in hun recept. Ik heb ze ook door de yoghurt gedaan, heerlijk. Maar in combinatie met deze burgers zijn ze wél heel erg lekker! Aan de lijn (zie weekmenu): Gebruik voor het recept geen brood, voeg aan de gehakte eendfilet 6 eetlepels geraspte courgette toe (goed uitgeknepen!). Vervang de gekonfijte sinaasappel door 3 tl geraspte verse sinaasappelschil en een paar partjes sinaasappel als garnituur. Geef er meer sla bij. Lunchgerecht voor 2 personen/hoofdgerecht voor 1 persoon Voorbereidingstijd ca. 15 minuten, bereidingstijd ca. 10 minuten
Lees meerkabeljauw met quinoa uit de oven
ANDERE VIS Natuurlijk kun je de kabeljauw hier door andere vissoorten vervangen. Laat je inspireren door wat de visman je te bieden heeft. Dit gerecht smaakt ook super met bijvoorbeeld zeebaarsfilet.
Lees meerpizzoccheri – winterse boekweitpasta met groene kool en zoete aardappel
4 500 g groene kool, in brede repen 400 g zoete aardappel, geschild en in blokjes 250 g boekweitpasta 3 tenen knoflook, grof gehakt 6 blaadjes verse salie, in reepjes 150 g taleggio of fontina, in blokjes 50 g Parmezaanse kaas Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook. Voeg
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer