Recepten

Hoofdgerecht – 14 december 2016

Kiprollade met sinaasappel, Pommes duchesse en haricotsverts

Een van mijn zussen woont al meer dan 25 jaar in het buitenland, maar met Kerstmis staat er vaak een rollade op tafel, met ananas. Zoals zij dat in Nederland heeft geleerd. Kies een rollade naar uw smaak en formaat en overleg met uw slager over de bereidingstijd, dat is afhankelijk van de dikte en het soort vlees. De slager kan de rollade ook vullen.  Een kerntemperatuurmeter is handig om de gaarheid te meten.

Lees meer
Hoofdgerecht – 14 december 2016

Eendenborst met portjus, aardappel-knolselderijpuree en spruitjes

Een kerstklassieker. Het gewicht van vrouwelijke eendenborst (Canettes) of mannelijke – (Magret de Canard) verschilt nogal. Van een grote eendenborst kun je met 2 personen eten. Maar het ligt uiteraard aan het gezelschap en hoe uitgebreid het diner is.

Lees meer
Vis – 14 december 2016

Mousse van gerookte forel met avocado en garnalen

Een feestelijk en licht hapje

Lees meer
Hoofdgerecht – 14 december 2016

Hertenbiefstuk met druivensaus, pastinaakpuree, rode kool en ontbijtkoekkrokant

Dit gerecht kan je van tevoren maken. Bak op het laatst de biefstuk. De pastinaakpuree wordt romig door de witte chocolade.

Lees meer
Vegetarisch – 14 december 2016

Pompoensoep met gember en bietenboompjes

In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwen bekend om de goede werking op de maag en de spijsvertering.  Maak een dunnere soep met meer bouillon als het als voorgerecht wordt gegeten of een dikkere soep als u hem eet na een lekkere wandeling als lunch.

Lees meer
Hoofdgerecht – 9 december 2016

Gestoomde vis

Mocht je vergeten zijn hoe een simpel gestoomd stukje visfilet smaakt, probeer dit recept dan maar. Ik heb de lokale tarbot gebruikt, maar kabeljauwstaart, heilbot of een andere stevige witte vis smaakt net zo puur, zolang de kwaliteit van de vis top is.

Lees meer
Bijgerecht – 9 december 2016

Spaghetti Squash

De hoeveelheid pompoenen/squash die je in Amerika tegenkomt, is enorm. Zelfs in het toch warme Florida kijkt iedereen ernaar uit dat het seizoen er weer is. Voor mij heeft deze groentesoort vooral te maken met koud weer, open haard en soep. Op de farmers markt kiezen we de Spaghetti squash (spaghetti kalebas) uit, een grote gele ovale bal. Dit is voor mij de eerste keer, althans bewust, dat ik de spaghetti squash klaarmaak. En… ik ben meteen een fan. Simpel van smaak, maar met de knoflook en de kaas, maak je er een gerecht waar ook kinderen meteen gek van zijn.

Lees meer
9 december 2016

Donuts met vanilleglaze

De aller, allerlekkerste donuts die ik ooit gegeten heb, komen van de Farmhouse Market hier in Sarasota. Deze melt-the-the-mouth donuts hadden helemaal niets te maken met de keten Dunkin Donuts of bij de supermarkt gekochte exemplaren. Helaas kan ik het recept niet geven omdat ik niet echt een expert in bakken ben, maar ook omdat ik hier niet echt iets kan uitproberen. Eigenlijk hoop ik dat college Marijke Sterk me misschien kan helpen. Zij is degene uit de keuken van 8, die de lekkerste broden maakt.

Lees meer
Bijgerecht – 9 december 2016

Gebarsten tomaten en champignons

Dit is misschien wel het simpelste recept dat ik ooit gemaakt heb, maar ik vond het perfect.  Ook omdat het ingrediënten zijn die ik bijna altijd wel in huis heb. Het recept komt van chef Suzy Smith van Pub 32 in Sarasota, Florida.

Lees meer
Hoofdgerecht – 9 december 2016

Kippendij met gemarineerde artisjokken

Om zoveel mogelijk smaak uit de kippendijen te krijgen, wordt de huid van de kip eerst knapperig gebakken en daarna in vocht in de oven gegaard.  

Lees meer
9 december 2016

Spaghetti tulband

Dit is voor mij echt een onverwacht gerecht. Niet zozeer de ingrediënten als wel de manier van klaarmaken. Ideaal als je iets gaat maken voor een aantal vrienden. Ook perfect van te voren klaar te maken, zodat je alleen de oven nog nodig hebt om deze tulband op tafel te zetten. Een simpel gerecht, gewoon fun!

Lees meer
Voorgerecht – 9 december 2016

Geroosterde clams

Een ‘uit de losse pols’ recept. We aten deze clams als een soort apetizer op Thanksgiving, een traditie die Toni al jaren voor zijn vrienden op tafel zet. Ik zou 2 netjes clams bij de vishandel kopen, dan heb je een mooie hoeveelheid voor 4-6 personen. Dat is ongeveer een bakblik vol.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer