Hoofdgerecht

Kiprollade met sinaasappel, Pommes duchesse en haricotsverts

Hoofdgerecht

Kiprollade met sinaasappel, Pommes duchesse en haricotsverts

Een van mijn zussen woont al meer dan 25 jaar in het buitenland, maar met Kerstmis staat er vaak een rollade op tafel, met ananas. Zoals zij dat in Nederland heeft geleerd. Kies een rollade naar uw smaak en formaat en overleg met uw slager over de bereidingstijd, dat is afhankelijk van de dikte en het soort vlees. De slager kan de rollade ook vullen.  Een kerntemperatuurmeter is handig om de gaarheid te meten.

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees met keukenpapier droog. (De rollade kan eerder op de dag worden bereid of de dag van tevoren). Verhit olie met wat boter in een braadpan en wacht tot de boter lichtbruin is. Bak de rollade op matig vuur rondom bruin. Zet een deksel schuin op de pan en laat de rollade op laag vuur gaar worden. Keer regelmatig.
  2. Verwarm de fond met het sinaasappelsap. Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit, vang het sap op en maak hiermee de saus op smaak. Bind de saus licht met gladgeroerd aardappelmeel en breng met zout en peper op smaak.
  3. Bereid de Pommes duchesse in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  4. Kook de haricotsverts in 5 – 7 minuten beetgaar.
  5. Snijd de rollade in plakken en garneer met sinaasappel.

Tip: als extra groenten zijn bietjes hier lekker bij.

Zelf Pommes duchesse maken: haal 1 kg gekookte aardappelen door de pureeknijper. Roer er 2 geklopte eieren, 3 eierdooiers en 60 g gesmolten boter door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Spuit op bakpapier op een ovenbakplaat. Bestrijk dun met losgeklopte eierdooier en bak in 15 -20 min. Goudbruin op 200 graden Celsius.

Kiprollade met sinaasappel, Pommes duchesse en haricotsverts

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer