Voor vegetariërs een heerlijk en makkelijk gerecht met paddenstoelen. Ik koop ze op woensdag op de Biologische markt in Den Haag, wat een keuze op dit moment.
Bereidingswijze
- Was de aardappelen en kook ze eerder op de dag in ca. 10 minuten bijna gaar. Laat afkoelen en snijd ze in stukken. Maak de paddenstoelen schoon.
- Verhit in een koekenpan 2 el olie en 10 g boter, wacht tot de boter lichtbruin is en bak de aardappels lichtbruin.
- Verhit in een andere pan weer olie en boter, fruit kort de sjalotsnippers en roerbak op hoog vuur de paddenstoelen gaar. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Desgewenst kan er een scheutje room bij.
- Kook de bimi met wat zout in ca. 4 minuten gaar. Maak een salade van kerstomaatjes met een scheutje olijfolie en wat tijm.
Tip: bimi kan vervangen worden door broccoli.