Dessert

Stoofpeertjes met kaneelijs en een kletskop

Dessert

Stoofpeertjes met kaneelijs en een kletskop

Een lekker winters toetje. Helemaal voor te bereiden. Nu met gekocht kaneelijs, maar volgende week zet ik een recept voor zelf kaneelijs maken op de site.

Bereidingswijze

  1. Schil de peren, laat ze heel. (ik laat het klokhuis zitten, maar het kan eruit geboord worden). Kook ze in een kleine pan met zoveel water, bessensap en citroensap dat ze net onderstaan. Voeg kaneelstokje, kruidnagels, suiker of honing toe. Laat ze op zacht vuurtje in 2 – 2 ½ uur gaar worden. Proef. Bind het kookvocht licht met gladgeroerd aardappelmeel. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de peren voor het serveren. Schep een bol ijs op borden, leg er een stoofpeertje met wat saus bij en garneer met een kletskop.

Tip: ik gebruik aardappelmeel omdat het de saus helder bind, maar u mag iets anders gebruiken.

Stoofpeertjes met kaneelijs en een kletskop

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer