Pain Perdu

Pain Perdu

 

Je weet het nooit met de feestdagen en alle drukte, zal ik twee broden kopen of drie. Heb ik genoeg aan één doos eieren of moet ik extra kopen voor je weet maar nooit. Room heb ik nodig voor mijn Crème Brulée en voor die saus bij mijn pastagerecht. Zal ik toch maar voor de zekerheid een extra pakje gerookte zalm in huis halen. Gedachten die we allemaal hebben bij het maken van onze boodschappen lijstjes. Een ding is zeker: restjes zijn lekker! En als je van die restjes de bekende Pain Perdu — wentelteefjes zoals wij ze in Nederland noemen — kunt maken, is dat voor zowel de zoete als de hartige eters een feest. Je kunt ze serveren met zoetigheden zoals fruit, stroop, poedersuiker en chocola of met hartigheden zoals bacon, kaas of tomaten.

 

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op warmhouden.
  2. Klop de eieren los met de melk, honing, vanille, suiker en zout. Je zou er nu voor de liefhebbers een scheutje likeur of fijngehakte kruiden door kunnen mengen. Giet het eimengsel in een platte (oven)schaal en leg de sneden brood er in. Week elke snee brood hier ca. vier minuten in, draai ze om na twee minuten. Schud het overtollige eimengsel eraf. Je zou ze nu voor de liefhebber in de amandelen kunnen dopen.
  3. Verhit 1 eetlepel boter in een brede koekenpan en bak de sneden brood twee tot drie minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de sneetjes die klaar zijn op een bakblik en schuif dat in de oven zodat ze warm blijven. Wrijf de pan voordat je verder bakt eerste even uit en smelt er nieuwe boter in. Bak zo alle sneetjes brood en houd de rest warm. Snijd de sneetjes diagonaal doormidden en zet ze op tafel. Het beleggen kan beginnen. Eet smakelijk!

Je kunt voor de liefhebbers een scheutje likeur of fijngehakte kruiden door het beslag mengen. Je kunt voor de liefhebbers de wentelteeftjes voor het bakken in de amandelen dopen.

Op onze site staan nog 2 heerlijke recepten van wentelteefjes: wentelteefjes met knoflook en fruit en wentelteefjes van Friese krentenmik

 

Pain Perdu

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer