Spinazierisotto met doperwtjes en tomaatjes

Spinazierisotto met doperwtjes en tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C. Maal de spinazie in de keukenmachine fijn. Overgiet de bevroren doperwtjes in een zeef met een liter kokend water. Laat de doperwtjes goed uitlekken.
  2. Verwarm in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak al roerend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat even pruttelen tot het vocht is opgenomen.
  3. Roer de spinazie door de rijst en voeg de helft van de bouillon toe. Kook de rijst zonder deksel in 18-20 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig en voeg tijdens het koken steeds een scheut van de resterende bouillon toe tot alle bouillon op is.
  4. Leg de trosjes met tomaatjes in een bakblik en strooi er wat zout en peper over. Sprenkel er wat olijfolie over. Verwarm de tomaatjes 4-6 minuten in de oven tot de velletjes openspringen.
  5. De risotto is goed als de rijst nog heerlijk smeuïg en nog net vloeibaar is, maar de korrels nog wel beet hebben. Roer op dat moment de doperwtjes met het basilicum en de helft van de kaas erdoor en warm nog 1 minuut door.
  6. Schep de risotto in warme diepe borden en leg er trosjes met tomaatjes op. Strooi de rest van de kaas aan tafel over de risotto.

Spinazierisotto met doperwtjes en tomaatjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer