Hoofdgerecht

Sheetpan geroosterde zalm met doperwtenpesto

Hoofdgerecht

Sheetpan geroosterde zalm met doperwtenpesto

Een heerlijk gerecht deze sheetpan geroosterde zalm en doperwtenpesto. Je kunt zelf ook nog het een en ander bijstellen. Amandelen vervangen door cashewnoten, basilicum vervangen door platte peterselie, wat Parmezaanse kaas aan de pesto toevoegen, meer citroensap gebruiken als je het graag wat zuurder wilt. Kortom, ook wat eigen inbreng. Ik vind juist de zure smaak zonder parmezaan wel erg lekker bij dit gerecht. Het is eigenlijk teveel pesto voor 2 personen. Bewaar de rest in de koelkast voor een pasta pesto of bijvoorbeeld bij lamsvlees. Ik gebruik van de basilicum niet alleen de blaadjes, maar ook wat van de bovenste steeltje, dat geeft net iets meer bite in de pesto. Keuzes genoeg bij dit heerlijke en makkelijke sheetpan gerecht.

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 210 graden. Bedek een bakplaat/sheetpan met bakpapier. Meng de aardappelstukjes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Leg de stukje met de gesneden kant op het bakblik.
    aardappeltjes op sheetpan
  2. Verwarm de diepvriesdoperwten zoals op de verpakking staat. Schrik ze in koud water af en laat uitlekken. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en kruid met zout.
  3. Hak de geroosterde amandelen in de keukenmachine grof. Voeg de knoflook en 6 eetlepels olijfolie toe tot de knoflook is heel klein is. Voeg de uitgelekte doperwten, basilicumblaadjes en het citroensap toe. Maak er nu een gladde pasta van. Roer er nog 2 eetlepels olijfolie door en breng met wat zout op smaak.
  4. Leg de zalm met de huidkant bij de aardappelen op de sheetpan en bak nog 10 minuten tot de zalm gaar is. Draai de aardappelstukjes die al erg bruin zijn eventueel om.
  5. Schep wat van de pesto op de zalmfilets en breng de sheetpan zo op tafel.
    gegaarde zalm met doperwtenpesto

Sheetpan geroosterde zalm met doperwtenpesto

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer