Bijgerecht

Gevulde ronde courgette met rijst

Bijgerecht

Gevulde ronde courgette met rijst

Deze courgettes zijn kogelrond en uitermate geschikt om te vullen. Met geurige gebakken rijst zoals in dit recept maar ook met een gehaktsaus en geserveerd met spaghetti zet je een leuk en lekker gerecht op tafel. Geen bolcourgettes te vinden? Gebruik dat gewone courgettes, halveer ze en schep de rijst in de uitgeholde helften. Reken ook dan op één courgette per persoon. En heb je een moestuin ga dan op zoek naar zaad want deze Italiaanse courgettesoort doet het ook hier prima. Serveer dit courgette gerecht met de polpette uit Sicilië en je zet een feestelijk gerecht op tafel.

Voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Oventijd: ca. 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de courgettes 7 minuten in ruim water. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen totdat je ze kunt vasthouden.
  2. Kook intussen de rijst met de kurkuma en zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze gaan springen. Schud ze op keukenpapier.
  3. Snijd een klein kapje van de courgettes en schep het vruchtvlees met de zaden uit de courgettes. Laat ongeveer 1½ cm van de rand zitten. Gooi grote zaden weg (kleine zachte zaadjes kun je gewoon mee bakken) en snijd het overgebleven vruchtvlees in stukjes.
  4. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui met de knoflook in ca. 5 minuten glazig. Voeg de courgettestukjes toe en bak ze 2 minuten op een hoog vuur mee. Schep de rijst, de rozijnen en de pompoenpitten erdoor. Breng op smaak met ruim peper en zout.
  5. Zet de uitgeholde courgettes in een passend ovenschaaltje en vul ze met het rijstmengsel. Zet de kapjes erop en bestrijk ze courgettes met een beetje olie. Zet de courgettes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Deze gevulde bolcourgettes smaken lekker bij polpette uit Sicilië.

Gebruik je gewone courgettes dan is het niet nodig om ze voor te koken, halveer ze schraap de zaadjes eruit en vul de met het rijstmengsel.

Gevulde ronde courgette met rijst

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer