Frozen Yoghurt

Frozen Yoghurt

Soms nemen zelfbedachte recepten een loopje met je. Zo was ik een tijdje geleden bezig met een recept voor gezond yoghurtijs. Dat was zo lekker en zo simpel, dat ik het steeds opnieuw maakte. Met telkens een nieuwe variatie en ook telkens iets verfijnder. En misschien ook iets minder gezond… maar wel om je vingers bij af te likken. Je hebt het zo gemaakt. Tenminste als je er aan denkt een paar uur van te voren het fruit in te vriezen. Plakjes banaan – die net als in suikervrij gebak – zorgen voor een lekker zoete smaak en een mooi romige structuur en vers rood fruit. Of blokjes verse mango of ananas. Misschien kun je ook wel blokjes peer of appel gebruiken. Het is gewoon een echt basisrecept voor Frozen Yoghurt, waar je zelf naar hartenlust op kunt variëren. Als je net zo verslingerd raakt aan dit ‘gezonde’ ijsje als ik, is het misschien verstandig dat je zorgt voor een ruime hoeveelheid ingevroren blokjes fruit in de diepvries. Dat kan trouwens ook kant-en-klaar bevroren fruit zijn. Dan hoef je je nooit meer druk te maken over een toetje of zomaar een ijsje tussendoor. Je mikt gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine, laat die even draaien en klaar is kees! Nog even een paar tips: Neem voor lekker romig ijs altijd Griekse yoghurt met een vetgehalte van 10%. Wrijf als je niet van pitjes houdt frambozen en bramen eerst door een zeef en vries de pulp in een diepvriesdoos in. En… voeg voor een feestelijk accent een flinke lepel bijpassende likeur toe. Of maak het ijs wat frisser en voeg een eetlepel citroensap toe of wat verse munt. Kortom, maak er zelf een lekker ijsje van!

Bereidingswijze

  1. Bedek twee borden of een dienblad met bakpapier. Snijd het schoongemaakte fruit in kleine blokjes of dunne plakjes en verdeel deze over een bord. Snijd ook de banaan in plakjes en verdeel over het andere bord. Of verdeel al het fruit over het blad. Schuif de borden of het blad in de diepvriezer. Laat het fruit in 1-2 uur bevriezen.
  2. Doe de Griekse yoghurt met de honing en likeur of citroensap in de keukenmachine of blender en verdeel het fruit erover. Draai alles eerst op half vermogen, daarna op vol vermogen tot het een romige en egale ijsmassa wordt. Schraap tussendoor het ijs van de wand naar beneden. Draai niet te lang door, dan wordt het ijs al te zacht. Het is de kunst om op precies het juiste moment te stoppen.
  3. Schep het ijs in zomerse coupes en verdeel er nog wat vers fruit tussen. Geniet van de zomer met dit heerlijke ijs!

Frozen Yoghurt

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer