lunchgerecht

paddenstoelentaartje met tomaat en basilicum

lunchgerecht

paddenstoelentaartje met tomaat en basilicum

Met oesterzwammen, shiitakes en ook andere paddenstoelen maak je in een handomdraai leuke en lekkere vegan gerechten. Dit vegan paddenstoelentaartje doet het heel goed als lunchgerecht of voorgerecht.

Bereidingswijze

  1. Doe de basilicumblaadjes met 2-3 eetlepels olijfolie in een smalle hoge beker en meng alles met een staafmixer tot een gebonden saus.
  2. Snijd de harde kontjes van de paddenstoelen. Houd 4 kleine oesterzwammen achter voor garnering. Scheur de andere oesterzwammen in dunne repen. Snijd de shiitakes in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes in de lengte.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak eerst de tomaatjes 1 minuut op de snijkant. Leg ze vervolgens met de snijkant naar boven op een bordje.
  4. Bak daarna in dezelfde pan de hele oesterzwammen in 2 minuten goudbruin, keer ze na 1½ minuut. Leg deze bij de tomaatjes.
  5. Bak vervolgens de oesterzwamreepjes en shiitakeplakjes op hoog vuur al omscheppend in 2-3 minuten mooi bruin.
  6. Schep 1-2 eetlepels van het basilicummengsel erdoor en warm al omscheppend nog 1-2 minuut door. Laat het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Zet de insteekvorm op een bord en schep een kwart van het oesterzwammengsel erin. Druk licht aan.
  8. Verdeel er 3 halve cherrytomaatjes over. Schep hierop weer een kwart van het paddenstoelenmengsel en druk aan.
  9. Garneer bovenop met plakjes oesterzwam, tomaatjes en mini blaadjes basilicum. Leg de resterende tomaatjes rond het paddenstoelentaartje en druppel er basilicumsaus tussen.
  10. Maak op dezelfde manier nog zo’n taartje. Lekker met grof stokbrood met wat basilicumsaus erop.

Leuk voor bij de borrel of een feestje: een kleinere versie van dit heerlijke paddenstoelentaartje in een papieren bakvormpjes.

Basilicumsaus over? Meng de saus dan de volgende dag door beetgaar gekookte spaghetti

paddenstoelentaartje met tomaat en basilicum

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer