Hoofdgerecht

Doperwtjessalade met gerookte schelvis en dille

Hoofdgerecht

Doperwtjessalade met gerookte schelvis en dille

Als we vroeger met de padvinderij gingen kamperen aten we altijd een keer “beton”: salade van doperwtjes en tonijn uit blik met mayonaise. Ik vond het heerlijk! Misschien wel omdat we thuis alleen maar vers en nooit iets uit blik kregen…. Met die salade in gedachte maar dan wel een heel stuk verfijnder en (eerlijk is eerlijk) ook veel lekkerder heb ik de doperwtjessalade gemaakt van verse doperwtjes (mag ook diepvries zijn) met gerookte schelvis, citroen en dille. De geraspte citroenschil vind ik er zelf echt heel erg lekker in!

Hoofgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 25 minuten

Bereidingswijze

  1. Dop de erwtjes. Kook ze 5 minuten in kokend water. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  2. Pel en snipper het uitje. Hak de dille grof. Snijd de vis in kleine stukjes.
  3. Rasp de citroenschil fijn boven een schaal. Halveer de citroen. Meng met de mayonaise, crème fraîche, dille, peper & zout naar smaak. Knijp er een paar druppels citroensap boven uit en roer door elkaar. Schep 2 grote lepels saus uit de schaal en houd even apart. Voeg de doperwtjes en vis toe en hussel door elkaar.
  4. Leg de sla op 2 borden, schep de salade en de rest van de saus erop. ® José van Mil

Doperwtjessalade met gerookte schelvis en dille

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer