Voorgerecht of tussengerecht

Bietensalade met gerookte zalm en dille

Voorgerecht of tussengerecht

Bietensalade met gerookte zalm en dille

Dit gerecht is zo eenvoudig dat het meer een idee is dan een recept. Bietjes worden vaak gekookt verkocht. Gele bietjes bij de rode is leuk op het bordje, maar hoeft niet. Met een koekuitsteker maak je leuke vormpjes. Laat kinderen bijvoorbeeld sterretjes uitsteken van biet en komkommer.

Voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Trek (indien nodig) de velletjes van de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Houd de rode en gele bietjes apart in 2 schaaltjes anders worden de gele bietjes ook rood.
  2. Klop een sausje (vinaigrette) van 2 eetlepels wijnazijn en 6 eetlepels olie met zout, peper en 1 eetlepel fijngesneden dille. Verdeel die over de bietjes en laat marineren. ½ uur of 1 dag is niet belangrijk.
  3. Roer een dillesausje van dikke, volle yoghurt, 2 theelepels geraspte mierikswortel of mosterd, zout, peper en 1 ½ -2 eetlepels (naar smaak) fijngesneden dille. (Mag ook halfom mayonaise en yoghurt zijn).
  4. Steek desgewenst wat bietjes uit met een koekuitsteker. Verdeel de bietjes over 4 bordjes. Let op, doe dit net voor het serveren zodat de gele niet rood worden.
  5. Snijd gerookt zalmhaasje in plakken of gebruik gerookte zalmfilet en verdeel over de bietjes. Serveer direct. Schep aan tafel wat dillesaus over het gerecht.

Tip: voor crunch strooit u er wat geroosterde hazelnoten over.

Bietensalade met gerookte zalm en dille

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer