Fingerfood

Haringsalade met venkel en sinaasappel

Fingerfood

Haringsalade met venkel en sinaasappel

Deze haringsalade met venkel en sinaasappel kun je goed voorbereiden en omdat je het in kleine glaasjes serveert eet het ook makkelijk. Zo serveer je een verrassend gerechtje met Hollandse Maatjes. Een lekker hapje voor rond de jaarwisseling!

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Borrelhapje of amuse voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Schaaf of snijd de venkelknol ragdun en kneed met het sinaasappelsap, de olijfolie en peper naar smaak 3 minuten door elkaar.
  2. Roer 2 el van de sinaasappelmarinade (van de venkel) met de sinaasappelrasp en kerrie naar smaak door de crème fraîche. Snijd de haring in kleine blokjes.
  3. Verdeel de venkelsalade over 4 kleine glaasjes. Schep er de gesneden haring en het kerriesausje op. Garneer de haringsalade met venkelgroen of dille en serveer met een klein lepeltje of vorkje.

Haringsalade met venkel en sinaasappel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer