Koek en taart

Kletskoppen met gember

Koek en taart

Kletskoppen met gember

Deze koekjes hebben ruimte nodig op de bakplaat, ze lopen uit tijdens het bakken.

Voorbereiding: 15 minuten + 1 uur rusten

Bereiding: ca. 50 min. Voor 4 bakplaten

Voor 25-30 stuks

Bereidingswijze

  1. Roer de boter en de suiker door elkaar met een garde (klopper) of handmixer op lage stand.
  2. Voeg bloem, zout en gembersiroop toe.
  3. Laat het mengsel in de koelkast 1 uur rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een of meer bakplaten met een bakmatje of met bakpapier.
  5. Rol van het deeg kleine balletjes (minisoepballetjes) en leg ze op ruime afstand van elkaar op de bakplaat. Niet meer als 9 – 10 per plaat.
  6. Bak de kletskoppen lichtbruin in de voorverwarmde oven in ca. 10 minuten. Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes even liggen om hard te worden. Haal ze dan van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.
  7. De volgende koekjes hebben vaak minder tijd nodig, bijv. 8 minuten.
  8. Bewaar de afgekoelde koekjes in een afgesloten trommel.

Variatie: vervang gember door gehakte amandelen en voeg een snuf kaneel toe.

Kletskoppen met gember

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer