Ooit je ijs zo geserveerd gekregen? Ik nog nooit, maar het idee om ijs op deze manier op te dienen zit nu wel in mijn hoofd. IJs uit de viskist of uit een naaidoos opdienen als je met een man of zes bij elkaar bent. Hoe leuk is dat. Afgelopen week was het dessert bij Harbor House in ons hotel in Miami ‘aangekleed ijs’. Op een gegeven moment zette de ober een soort plastic doos op tafel: de tackle box ice cream sundae. De verrassing toen hij hem openschoof was groot.
De inhoud van de viskist
De ijscoupes onderin en in de twee lagen erboven lagen de ingrediënten om je ijs te versieren. Van chocolade tot marshmallows en van smarties tot kokos schaafsel. Dus, heb je nog een viskist die toch een keer opgeruimd moet worden. Maak hem schoon. Bedek de compartimentjes eventueel met mooi papier of aluminiumfolie en vul met alles wat je lekker vindt om ijs te versieren. Heb je geen viskist, een naaidoos voldoet ook. En uit ervaring weet ik dat daar heel veel klosjes garen en losse knopen inzitten die ik toch nooit meer gebruik. Ook die kan wel een keer opgeruimd worden.
Nelleke Van Lindonk