Blog

IJs uit de viskist 

Je dessert in een viskist krijgen is een rare gewaarwording. Afgelopen week kregen we ons dessert gepresenteerd in een viskist. Wat een leuk idee. Vooral voor kinderen moet dit een feestje zijn.

Blog

IJs uit de viskist 

Je dessert in een viskist krijgen is een rare gewaarwording. Afgelopen week kregen we ons dessert gepresenteerd in een viskist. Wat een leuk idee. Vooral voor kinderen moet dit een feestje zijn.

IJs uit de viskist 

Ooit je ijs zo geserveerd gekregen? Ik nog nooit, maar het idee om ijs op deze manier op te dienen zit nu wel in mijn hoofd. IJs uit de viskist of uit een naaidoos opdienen als je met een man of zes bij elkaar bent. Hoe leuk is dat. Afgelopen week was het dessert bij Harbor House in ons hotel in Miami ‘aangekleed ijs’. Op een gegeven moment zette de ober een soort plastic doos op tafel: de tackle box ice cream sundae. De verrassing toen hij hem openschoof was groot.

De inhoud van de viskist

De ijscoupes onderin en in de twee lagen erboven lagen de ingrediënten om je ijs te versieren. Van chocolade tot marshmallows en van smarties tot kokos schaafsel. Dus, heb je nog een viskist die toch een keer opgeruimd moet worden. Maak hem schoon. Bedek de compartimentjes eventueel met mooi papier of aluminiumfolie en vul met alles wat je lekker vindt om ijs te versieren. Heb je geen viskist, een naaidoos voldoet ook. En uit ervaring weet ik dat daar heel veel klosjes garen en losse knopen inzitten die ik toch nooit meer gebruik. Ook die kan wel een keer opgeruimd worden.

Nelleke Van Lindonk

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *