Het authentieke recept van paella is zonder vis, schaal- en schelpdieren! De hoofdingrediënten zijn konijn, kip slakken, peulen en bonen. Paella vindt haar oorsprong in het Spaanse Valencia. Een stad omgeven door rijstvelden. Het kan niet anders zijn dan dat het traditionele gerecht een voedzaam, betaalbaar volksgerecht was. Op nog veel plaatsen in Valencia wordt het authentieke gerecht geserveerd, vaak bereid op een houtskool vuur. Spanjaarden eten de paella Valenciana als lunch. De bereiding duurt zo’n 45 minuten vandaar dat reservering nodig is.
In Valencia zijn uiteraard veel restaurants te vinden die een goede paella Valenciana serveren maar volgens kenners wordt de beste paella Valenciana gereserveerd bij het toch wel exclusieve Casa Carmela dat in 2022 haar 100 jarig bestaan vierde. Achter glas is de keuken te zien waar de paella in de bekende paellapannen op houtvuur wordt bereid.
https://www.casa-carmela.com/es/historia/
Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!