Blog

De oorsprong van de paella – Paella Valenciana

Het authentieke recept van paella is zonder vis, schaal- en schelpdieren! De hoofdingrediënten zijn konijn, kip slakken, peulen en bonen. Paella vindt haar oorsprong in het Spaanse Valencia. Een stad omgeven door rijstvelden. Het kan niet anders zijn dan dat de traditionele gerecht een voedzaam betaalbaar volksgerecht was.

Blog

De oorsprong van de paella – Paella Valenciana

Het authentieke recept van paella is zonder vis, schaal- en schelpdieren! De hoofdingrediënten zijn konijn, kip slakken, peulen en bonen. Paella vindt haar oorsprong in het Spaanse Valencia. Een stad omgeven door rijstvelden. Het kan niet anders zijn dan dat de traditionele gerecht een voedzaam betaalbaar volksgerecht was.

De oorsprong van de paella – Paella Valenciana

Het authentieke recept van paella is zonder vis, schaal- en schelpdieren! De hoofdingrediënten zijn konijn, kip slakken, peulen en bonen. Paella vindt haar oorsprong in het Spaanse Valencia. Een stad omgeven door rijstvelden. Het kan niet anders zijn dan dat het traditionele gerecht een voedzaam, betaalbaar volksgerecht was. Op nog veel plaatsen in Valencia wordt het authentieke gerecht geserveerd, vaak bereid op een houtskool vuur. Spanjaarden eten de paella Valenciana als lunch. De bereiding duurt zo’n 45 minuten vandaar dat reservering nodig is.
In Valencia zijn uiteraard veel restaurants te vinden die een goede paella Valenciana serveren maar volgens kenners wordt de beste paella Valenciana gereserveerd bij het toch wel exclusieve Casa Carmela dat in 2022 haar 100 jarig bestaan vierde. Achter glas is de keuken te zien waar de paella in de bekende paellapannen op houtvuur wordt bereid.

https://www.casa-carmela.com/es/historia/

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *