Deze burrito’s met rode kool en cheddar zijn een variant op de cheesy burrito’s die ik tijdens onze vakantie in Mexico diverse malen gegeten heb. De burrito’s krijgen een krokant laagje van cheddar door een laagje cheddarkaas te smelten in een koekenpan (of op een teppanyakiplaat) en daar de burrito’s al bakkend doorheen te rollen.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ± 40 minuten
Bereidingswijze
- Was de citroen en rasp de gele schil dun af. Pers de citroen uit. Pel de sjalot, halveer hem en snijd in halve boogjes.
- Pers de knoflook boven de rodekool uit en schep met de citroenrasp, 2 eetlepels van het sap, de olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar. Laat de rodekool ± 15 minuten staan (langer kan ook).
- Halveer de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schep er wat citroensap door om verkleuring tegen te gaan.
- Leg de wraps naast elkaar op een snijplank en verdeel over het midden van elke wrap 2-3 eetlepels geraspte kaas. Schep de rodekool erop en verdeel er de maïs, komkommer, tomaatjes, sjalot, avocado en naar wens jalapeño peper over. Houd de randen vrij.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol de wraps stevig op en druk de vulling goed aan. Steek de wraps vast met cocktailprikker zodat ze niet opengaan tijdens het bakken.
- Verdeel de helft van de rest van de cheddar over de bodem van een koekenpan en verwarm de koekenpan totdat de kaas gesmolten is en een begint te bakken.
- Leg 1 wrap in de koekenpan op de kaas en zorg dat de wrap zo dicht mogelijk bij de rand van de pan ligt. Laat de wrap op de kaas liggen totdat de kaas ligt kleurt. Rol de wrap een kwartslag met behulp van een spatel. Houdt tijdens het rollen de kaas met de spatel tegen de wrap gedrukt. Ga door totdat de hele wrap een kaaslaagje heeft. De kaas moet licht goudbruin gekleurd zijn. Bak de wrap anders nogmaals rondom goudbruin. Bak de andere wrap op dezelfde wijze.
- Verwijder de cocktailprikkers en snijd de wraps middendoor. Omwikkel ze met een stuk bakpapier en serveer ze warm of lauwwarm.
Tips
• Gebruik twee koekenpannen dan kun je de wraps tegelijk bakken.
• Lekker met guacamole.
• Serveer er, als je van pittig houdt, ook nog Smokey Tabasco bij.